3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-514562

Het was een zonnige zondagmiddag op het voetbalveld, maar niet zomaar een middag. Nee, dit was een middag doordrenkt met de geest van carnaval. Het veld was bezaaid met confetti en de spelers droegen kleurrijke kostuums.

Nummer 11, die de avond ervoor al stevig had meegevierd tijdens de 11/11-festiviteiten, betrad het veld met haar kenmerkende shagstemmetje. Het was overduidelijk dat zij meer plezier had beleefd dan het hele team bij elkaar. Imre, die ook zin had in een feestje, zette de toon door een schitterend doelpunt te scoren. Helaas had de scheidsrechter al gefloten voor buitenspel. Een carnavalsgrap van de arbitrage, zo leek het.

Maar dan, in de 14e minuut, begon het echte carnavalsfeest. Jutka stuurde een hoge bal de zestien in, Lau kopte richting de penalty stip, en Shan lobte de bal over de keeper. Het net danste van vreugde, en de stand was 0-1. Nummer 11 die gisteren wat nieuwe danspassen had geleerd riep triomfantelijk: “WE ZIJN RUITENWISSERS WE GAAN HEEN EN WEER.” Helaas bleek dit danspasje er nog niet bij iedereen goed in te zitten, want in de 27e minuut viel Imre opnieuw aan, speelde de bal richting de penaltystip, en Shan tikte de bal heerlijk in de linkerhoek. Het zonnetje scheen letterlijk en figuurlijk op het veld, en de stand werd 2-0.

Ody had veel veelbelovende aanvallen, maar helaas geen doelpunten. Wel een overvloed aan corners.

Dan, in de 45e minuut, speelde Lot de bal naar Imre. Ze ontweek de verdedigers, betrad de zestien, en legde de bal koelbloedig in de linkerhoek. 3-0! Tijdens de rust, toen Imre werd geprezen voor haar fantastische goal, was haar reactie simpelweg: 'Dit wilde je toch.' Het was alsof ze een carnavalsnummer op het veld had gescoord, en de feeststemming was niet te missen.

De tweede helft begon met Lotje die het veld verliet, waarschijnlijk op zoek naar haar carnavalskostuum dat ze ergens had laten slingeren, Berber nam haar plaats in.

In de 55e minuut speelde Imre Lau in, maar de bal besloot carnaval te vieren en stuiterde vrolijk tegen de paal. De spits van de tegenstander brulde "RUUUUSSTTT", waarop de keeper de bal zonder genade wegtrapte. Het leek erop dat de keepster niet bepaald in de feeststemming was. Misschien was ze meer geïnteresseerd in een stille disco dan in het voetbalfeest op het veld. In de 57e minuut betraden Linda en Char het veld, terwijl Pien en Imre er snel vandoor gingen alsof ze een uitnodiging voor een carnavalsfeest hadden ontvangen. Het spel veranderde plotseling in een gemener en lomper schouwspel, alsof de spelers dachten dat ze meededen aan een carnavalskrachtmeting. Terwijl de chaos op het veld zich ontvouwde, hadden Haak en Berb in de 65e minuut een amusant onderonsje. Ze hielden de bal binnen met wat gepiel, alsof ze probeerden te jongleren met carnavalsattributen. Misschien hadden ze stiekem geoefend op een paar carnavalskneepjes achter de schermen. Han stond ongeduldig klaar om in te vallen, beweerde dat ze ready was, maar tot ieders verbazing had ze nog niet eens haar wedstrijdshirt aan. Het enige wat ready was, bleek haar ontembare zin om meteen het veld in te rennen en deel te nemen aan het carnavalsvoetbalspektakel.

De tegenstanders probeerde de hele wedstrijd al het feest voor de duifjes te verpesten door de bus te parkeren, maar parkeerkosten waren door alle carnavalsdrukte niet waren inbegrepen. Het leek alsof ze dachten dat ze deelnamen aan een carnavalsoptocht in plaats van een voetbalwedstrijd. In de 85e minuut was er wat geknoei achterin, en tot overmaat van ramp scoorde de tegenstander. 3-1. Alsof ze geloofden dat een beetje spanning de feestvreugde alleen maar zou verhogen. Maar in de 86e minuut gaf Cato een vroege voorzet op Lau, die de bal erin schoot. 4-1. Berber pakte de bal uit het doel en leek nog steeds te denken dat het een carnavalspartij was. Misschien had ze zojuist een nieuwe dansmove ontdekt, al dan niet per ongeluk.

Na de wedstrijd verkondigde Sma met een snufje humor: "Het enige wat liep is mijn neus." Misschien had ze iets te enthousiast confetti gesnoven, of misschien was het gewoon een typisch einde van een carnavalsvoetbalwedstrijd. Alaaf!

Opstelling: Mathilde (K), Nina (71’ Hannah), Haak, Sma, Cato, Lotje (45' Berber), Jut, Veldpien (57’ Linda), Shan, Imre (57’ Char) , Lau