Woestijnweg 67
8172CN
VAASSEN
tel. 0578-573156

Vandaag op het programma: Vios vr1 – Odyduifjes, oftewel Rick vs. Rick. De tegenstander heeft met een nieuwe coach frisse energie in het team geblazen. Ze zijn fysiek, dat weten we, en zullen slim gebruik maken van het veld en inspelen op onze formatie en tactiek. Kortom, dit beloofd een spannende wedstrijd te worden! Verder op het programma: de wedstrijd van de bal. Die speelde zijn eigen wedstrijd, op een hobbelig en pollerig grasveld. Nu de randzaken daar gelaten en terug waar we voor kwamen: voetbal.

Vios zet hun fysieke kracht goed in, en maakt daarbij de nodige (ietwat smerige) overtredingen. De scheids straft dit niet af. Zou hij vandaag een zwart-gele bril op hebben? Wat wel wordt afgestraft is ‘he scheids’ roepen. Dit heeft Hannah ondervonden toen ze opeens tegenover een schreeuwende scheidsrechter kwam te staan. Oeps. Samenvatting eerste helft: Keeppien MVP (niet alleen in de eerste helft natuurlijk).

De buikjes zijn gevuld met limonade, en croissantjes en bananen van de CroCo. Met een 0-0 tussenstand, verlaten de duifjes de kleedkamer met goede moed voor de tweede helft. We beginnen fel, zetten hoog druk en vertoeven vooral op de helft van Vios. Cato is er in de rust ingekomen voor Dana en mag meteen een vrije trap nemen. Lau kopt deze door richting Nani, die de bal teruglegt op Haakie. Die geeft een vroege voorzet op Imre maar die weet de bal net niet onder controle te krijgen. Nani is trouwens onvermoeibaar de rechterflank aan het bestormen, en weet zich soms zelfs op het terrein rondom de linkerflank te begeven. Ondertussen denkt Vios waarschijnlijk “weg is weg” want ze lijken er een spelletje van te maken wie zo hard en hoog mogelijk de bal zo ver mogelijk van hun eigen achterlijn kunnen werken. Onze verdediging maakt hierdoor de nodige meters maar blijft consequent de diepe ballen van Vios verwerken.

Nu even opletten: in de 65ste minuut geeft Hannah namelijk een goede bal op Nani die deze met haar buitenste voet naar binnen aanneemt. Ze geeft vervolgens een prachtige bal met links richting Lau. De bal stuitert, raakt wat polletjes, en vliegt over de keeper heen waardoor Lau de bal kan inschieten! 0-1. 66ste minuut gaat Hannah eruit, en komt Berber erin. Berber geeft meteen een goede pass buitenkant recht naar Shan. Shan legt de bal breed op Im maar de keeper zit er net tussen. Imre gaat eruit en Linda komt erin. Minuut 82, Linda maakt een één-tweetje met Nani en wordt zo richting de achterlijn gestuurd. Linda geeft hem goed voor op randje 16 waar Sas komt inrennen maar schiet over. Sas had natuurlijk al haar krediet al verspilt tijdens de warming up, volgende keer even keertje minder scoren tijdens de warming-up Sas!

Ook aan de andere kant van het veld is het nog even spannend. De bal wordt door keeppien namelijk nog net van de achterlijn gehaald. Een paar minuten later zit Cato scherp tussen een voorzet van Vios en komt in aanraking met de spits van Vios. De spits krijgt er spontaan kramp van. Of nouja, kramp? Ze schreeuwde het uit alsof ze een driedubbele botbreuk te pakken had.

De wedstrijd eindigt met Lotje die de bal verovert, en bij de 1-op-1 met de keeper de bal net niet in het goal weet te krijgen. Eindstand: 0-1 Ody. Die paarse bril mag op!! “3 punten zijn 3 punten”, op naar de bekerweddie aankomende zaterdag!

Opstelling: Keeppien, Nani, Dana ('45 Cato), Sma, Haak, Lotje, Hannah ('66 Berber), Sas, Imre ('75 Linda), Shan, Lau