Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Op 23 september stond de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Stipt om 15:15 waren de Utregse duiven klaar voor de strijd. Echter was scheidsrechter Eddie nog niet zo ver omdat de spelerspassen van Vios nog gecontroleerd moesten worden. Ongeveer 10 minuten later kon de wedstrijd dan toch beginnen. Ody begint fel aan de wedstrijd en er wordt goed gecombineerd. Na 10 minuten ontstaat er een hoop chaos in het strafschopgebied na een corner van Cato. Toch weet de keeper van Vios (ook wel Máxima Verstappen genoemd) haar goal schoon te houden. Maar niet voor lang. Twee minuten later is het raak. Imre zet een heerlijke actie in en schiet de bal in de goal 1-0!

Na een kwartier wordt Vios voor het eerst gevaarlijk. Ody verliest de bal op het middenveld en uit een snelle omschakeling komen er drie speelsters van Vios op de verdediging afgestormd. Gelukkig wordt de angel snel uit de aanval gehaald en kan Ody weer beginnen aan de opbouw. Lau komt goed in de bal waardoor er ruimte komt voor Imre. Cato legt de bal achter de verdediging en Imre slingert de brommert aan. De verdediging van Vios ziet alleen haar rug en ze legt de bal beheerst in het netje, 2-0! Aangezien de speelsters van Vios geen grip hadden op het veld, besloot de grensrechter even te helpen en vlagde voor buitenspel. Ondanks dat Ody alweer op haar eigen helft stond, besloot de scheidsrechter mee te gaan in de beslissing van de grensrechter, toch geen 2-0. Ody stond duidelijk nog niet klaar maar Vios had de vrije bal al genomen. Een diepte bal op de spits was niet meer te achterhalen voor de verdediging en passeren Keeppien, 1-1. Ody was het hier totaal niet mee eens. Uit de aftrap legt Cato de bal weer achter de verdediging. De brommert van Imre had duidelijk nog benzine want weer zagen de verdedigers alleen haar rug. Ze haalt keurig de achterlijn en legt de bal terug op Char. Zij twijfelt niet en schiet de bal achter Máxima Verstappen, 2-1. Als dit tempo aangehouden wordt, wordt het een bizarre uitslag want we zijn pas 15 minuten bezig!

7 minuten later was het weer raak. In de 23ste minuut draait Char weg op de 16 meter maar de verdediger van Vios staat op haar voet. Vrije bal op de 16 meter. Lau stapt over de bal en Cato schiet te bal hard tegen het net 3-1. Char had te veel last van de overtreding en werd vervangen door Shan. De coach van Vios was woest en reageerde dit af op zijn meiden. Hierdoor werden ze nog wat feller waardoor het spel wat rommeliger werd. Regelmatig werden de enkels van Lot geraakt en had Lau grijpertjes in haar rug. Eddie had het allemaal goed door en greep af en toe goed in. In de 32ste minuut een klinisch doelpunt volgens Milan. Dana gaf een mooie vroege voorzet op Lau. Een keer goed leggen en BAM ook Lau stond op het scorebord. In de eerste helft werd Vios nog een keer gevaarlijk maar gelukkig pakte keeppien de 1 op 1.

In de rust werd besproken zo door te gaan. Han: wij gaan voor het kampioenschap, dan moet je iedereen vernaggelen. Ook had Char de pijn weer onder controle en wilde eindelijk weer voetballen.

De tweede helft begon met een fout in de opbouw waardoor de spits van Vios de bal achter keeppien in de goal legde. Ody was hier weer niet van onder de indruk en een minuut later was het verschil weer 3. Sas draaide goed weg en legde de bal heerlijk in de kruising. Helaas moest Sas wel vroegtijdig het veld verlaten nadat zij haar enkel lelijk verzwikte. Gelukkig lijkt het mee te vallen. Ze werd vervangen door Pien. De benzine van Imre haar brommert was ook leeg, zij werd vervangen door Jut, Haak maakte ruimte voor Tilly. Met verse krachten speelden we de wedstrijd netjes uit. Tien minuten voor tijd werd Jut voor de goal gezet. De voorzet was aan de scherpe kant maar ze was net eerder bij de bal dan Máxima Verstappen. Een harde crash en de 6-2 op het scorebord was het gevolg. Dit was tevens de uitslag.

Een goede eerste competitie wedstrijd met maar liefst 6 verschillende doelpuntenmakers! Komende dinsdag gaan wij de Oranjeleeuwinnen naar de overwinning schreeuwen. Zaterdag vliegen de duiven uit naar Ermelo om ook daar drie punten binnen te slepen. Ook zij hebben de eerste wedstrijd gewonnen dus dat belooft een leuke wedstrijd te worden!

Opstelling: Keeppien, Berber, Dana, Haak (Tilly), Cato, Lotje, Sas (Pien), Linda (Hannah), Lau, Imre (Jut), Char (Shan)