112 minuten voor jullie 60 voor mij

tel. 035-5821837

Het is zaterdag 7 oktober als er om 12:30 een ware kraker op het programma staat. Vandaag speelt Heren Dos tegen de noordelijke buren uit Loosdrecht, de plaats befaamd vanwege haar ‘plassen’, bekend bij menig student. Niet alleen de Loosdrechtse plassen blijken een publieke attractie te zijn, zo zijn volgens Tripadvisor onder andere de Sijpekerk, Scooterverhuur Gooiland, de Avontuurfabriek en Spelekids toeristische trekpleisters in het Utrechtse dorp. Zoals u leest een erg fascinerend dorp dus! Mocht u nu al overtuigd zijn en overwegen een mid-weekje Loosdrecht te boeken, laat de slechte bereikbaarheid met het OV uw trip dan niet afschrikken. Het dorp beschikt namelijk over haar eigen luchthaven waar u uw privévliegtuig zo in de achtertuin van de plaatselijke voetbalclub neer kan bonjouren. Mocht u geen beschikking hebben over een vliegtuig, kom dan gewoon lekker met de auto. Zo reden wij namelijk ook om 10:40 langs het vliegveld de parkeerplaats van SV Loosdrecht op.

Onder het genot van een lekker bakje koffie, een banaantje of iets dergelijks werden de laatste minuten van de plaatselijke D1 (klinkt toch beter dan onder 13-1) bekeken, waarna wij door Caspar werden opgepept voor de komende 90 minuten (althans dat dachten wij, hierover later meer). Na een klinkende overwinning van een week eerder was het aan ons om deze winnende reeks voort te zetten. De elf die hier vanaf minuut één voor moesten zorgen waren de volgende v.a.n.v.v.r.n.l. : Marcos, Didier, Jasper, Bowie, Jochem, Niels, Felix, Mauro, Jochum, Ingmar, Lukas.

Loosdrecht doet niet veel onder voor Heren Dos in het begin van de eerste helft. Of dit te maken heeft met het spel van de thuisploeg is de vraag. Het heeft er namelijk meer de schijn van dat het te maken heeft met het spel van de uitploeg. Odysseus oogt niet scherp en is slordig aan de bal. Ondanks dat bokst het team in de eerste helft een aantal erg grote kansen voor elkaar, maar de bal weet het net nog niet te raken. En zoals de ongeschreven voetbalwet luidt: als je hem zelf niet maakt, valt-ie aan de andere kant. Een voorzet van de zijkant wordt binnengekopt door een van de spitsen van Loosdrecht en Odysseus kijkt tegen een 0-1 achterstand aan. Na niet 45 maar 56, ja u leest het goed: 56 minuten te hebben gespeeld, mochten de manneneindelijk de kleedkamer in.

De tweede helft begint. Kop op, schouders eronder en gaan! De start van de tweede helft is beter vanuit Odysseus. Na dik 10 minuten schiet Lukas, die wordt aangespeeld door JochUm vanaf links de gelijkmaker binnen. De paarsen hebben de smaak te pakken en een paar minuten later schiet Lukas bijna zijn tweede goal tegen de touwen. Helaas stak de lat hier een stokje voor. Nog een paar minuten later neemt de wedstrijd een andere wending. JochEm krijgt zijn tweede gele kaart en mag het veld af. Terecht of niet, het mag duidelijk zijn dat dit van grote invloed was op het verloop van de tweede helft. Dat je het altijd bij jezelf moest zoeken is een feit, maar dat een aantal dubieuze arbitraire keuzes voor zowel de uitploeg als de thuisploeg enigszins vreemd waren mag gezegd worden. Na de 2-1 tegen te hebben gekregen, kreeg Heren Dos in de dying seconds nog een ultieme kans om van elf meter de bal tegen het net te rammen, maar helaas mocht het niet zo zijn. Misschien ook wel passend als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd. Na wederom 56 minuten en dus in totaal 112 minuten te hebben gespeeld, staat er een eindscore van 2-1 op het scorebord.

Dat deze wedstrijd snel vergeten mag worden lijkt me duidelijk. Zo ook het broodje bal. Na een half uur te hebben gewacht op de bestelling, bleken de ballen spoorloos en niet op voorraad. Toch jammer, want dit had een lichtpuntje kunnen zijn op deze toch ietwat grijze middag. Het eerste verlies in de competitie is na deze zaterdag een feit, maar een seizoen is – net als deze wedstrijd – te vergelijken met een marathon. Het duurt nog lang en er komen nog genoeg kansen om te herstellen. Zo ook volgende week. Kop op en tot dan!  Adios.