Zaterdag 25 november,
Het was koude wisselvallige zaterdagochtend. Een ochtend waar er zo veel van zijn in een seizoen.
Toch was dit een speciale ochtend. Er werd namelijk op een mooie manier afscheid genomen van
Ody legende Tomas Bos. Hij werd onder toezicht van veel mensen en paarse fakkels van het
Sportpark Olympos af gereden nadat hij voor de laatste keer bij een wedstrijd van zijn club kwam
‘’kijken’’. Namens het hele team wensen wij alle nabestaanden veel sterkte toe.

Toch moest de knop om. Er stond namelijk een wedstrijd op het programma. De tegenstander van
deze wedstrijd is Sport Club Harmelen, de nummer 13 van de competitie die nog maar slechts een
punt heeft verzameld. Hoewel dit natuurlijk hele slechte statistieken zijn werden de mannen door
Cas en Siets erop gewezen dat er geen sprake mocht zijn van onderschatting en ze stuurden deze elf
standvastige soldaten het veld in. V.a.n.v.v.r.n.l : Smeer, Dartpijl, Willem, Jochem, Otto, Mauro,
Cappie, Jaron, Jochum, Ingmar en Tolk Senior. De bank werd warm gehouden door Lukas, Riis, Nelis
en Gijs.

Om 12:30 werd er gefloten door de scheidsrechter voor de start van dit mooie affiche. Ody begon
heel zwak aan de wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden en een aantal onnodige overtredingen
gemaakt. Hoewel er in de bespreking voor de wedstrijd nog op gehamerd is dat iedereen bij zijn man
moest blijven bij een spelhervatting, kon een vogelvrije speler van SCH in de 5e minuut na een vrije
trap vanaf de rechterkant de bal simpel binnen knikken voor de 0-1.
Na het doelpunt werden de mannen wakker en ze begonnen goed te voetballen. Dat leidde
uiteindelijk tot de befaamde "eerste corner van rechts". De bal werd door Jaron strak op de 16
gelegd. Waarna Juul met een heerlijke kanonskogel via de onderkant van de lat de 1-1 binnen
knalde. Een aantal minuten later was het alweer raak voor de paarse helden. Juul zette met een
lekker balletje Tolk Senior alleen voor de keeper. Die vervolgens de bal op een schitterende manier
aan nam en langs de keeper schoof voor de 2-1. Er werd de laatste tijd al gesproken over een
vormdip van de man met de regenboogband, maar met deze wonderschone goal en een prima assist
lijkt hij de kritiekhebbers voorlopig weer de mond te hebben gesnoerd.

De eerste helft kabbelde voort en het spelbeeld bleef hetzelfde. Ody was veel sterker dan de
bezoekers uit Harmelen. De soldaten waren comfortabel aan de bal en met veel loopacties en
positiewisselingen kwam SCH er niet meer aan te pas. Echter leidde dit tot weinig uitgespeelde
kansen waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een 2-1 tussenstand. Ook na de thee
behield Ody het overwicht. Bijna alle 2e ballen werden gewonnen door de thuisploeg. Al gebeurde er
eigenlijk niet veel. Rond de 65e minuut begon de wedstrijd iets te kantelen. Met als voornaamste
reden dat vaker de verkeerde keuzes werden gemaakt en een aantal uitstekende invallers aan de
kant van SCH. Ook bij de ploeg uit de domstad werd er gewisseld. Eerst kwamen Nelis, Lukas en Riis
in de ploeg. Later was daar de rentree van Gissa die na vele weken blessureleed eindelijk weer
binnen de lijnen kwam. De ruimtes werden steeds groter en de restverdediging was soms niet op
orde. Er kwamen een aantal grote kansen op de gelijkmaker. Maar gelukkig gingen die er niet in. De
scheidrechter floot af en de 3 punten blijven dus op het prachtige Sportpark Olympos.

Al met al een terechte overwinning voor Ody, hoewel er zeker nog een aantal verbeterpunten zijn.
Maar dat is voor volgende week als de mannen op bezoek bij de andere laagvlieger VVIJ de