19 november 2011 11:30

Douwes, H.

Topper eindigt in gelijkspel

Opstelling: Sonny Hopman, Oncko Heldring, Bas Dolman (46. Jan Albers), Ruud Schapenk, Kevin Vijftigschild (75. Roel Elfrink), Tom Sloëtjes, Tim Savenije, Gijs Hobbelink, Daan van Put, Stefan van Dorp (65. Steven de Kort) en Chris Rogers.

De laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie was de wedstrijd tussen de nummer 2 van de ranglijst Nieuwland en de nummer 4 Odysseus'91. Bij winst zou Ody over Nieuwland heen gaan en goede zaken in de jacht op het kampioenschap.

Ody kwam goed uit de startblokken met na drie minuten een goede kans voor Oncko. Na een goede een-twee met Stefan kon Oncko door naar de keeper van Nieuwland, maar omdat het dit keer met zijn voeten moest en niet met zijn hoofd ging de kans er niet in. Daarna kantelde de wedstrijd lichtelijk naar de thuisploeg. Ody kon de bal niet meer in bezit houden en er konden nog nauwelijks kansen gecreëerd worden. Toch was het Stefan die een goede kans krijg door twee man voorbij te lopen en onderuit werd gehaald in het strafschopgebied van Nieuwland. Tot ieders verbazing, inclusief de thuisploeg, ging de bal niet op de stip. Na deze scheidsrechterlijke dwaling was het Nieuwland dat de score in de 29ste minuut wist te openen, 1-0. Deze stand bleek ook de ruststand te zijn. In de rust werd Jan gewisseld voor Bas, die met een liesblessure niet verder kon. Verder  wisselden Tom en Gijs van positie, waardoor de Tom de aanvallende middenvelder werd. Dit bleek een goede tactische zet van Jorrit, want dit middenveld begon in de tweede helft een stuk beter te voetballen. Het manco van slecht beginnen na rust was dit keer toebedeeld aan de tegenstander van Ody. In de 49ste minuut kon Daan na wat gepriegel in de zestienmeter op aangeven van Gijs de bal achter de doelman van Nieuwland werken. Ook na dit doelpunt was Ody de betere ploeg. Toch was het Nieuwland dat het net wist te vinden nadat de bal niet weggewerkt kon worden in het strafschopgebied van Ody, 2-1 in de 69ste minuut. Ody bleef goed voetbal spelen en knokte zich voor de tweede keer terug in de wedstrijd. Drie minuten na de 2-1 wist Daan zijn tweede van wedstrijd te maken op aangeven van de ingevallen Steven, een aanval uit het boekje. In het laatste gedeelte was het Ody dat nog de beste mogelijkheden kreeg en meeste recht had op de overwinning. Maar onder andere door een onterechte buitenspelbeslissing werd er niet meer gescoord in Amersfoort en moesten beide ploegen genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Ody blijft hierdoor 4de op de ranglijst op 3 punten van koploper de Meern.