Heren 2 - Reserve 2e klasse C

15 oktober 2011 15:00

Celebi, S.

15 oktober, Amsterdam

In de bloemkolenwijk van Amsterdam werd vandaag op kunstgrasveld1 gestreden om drie punten in de tweede klasse reserve. WV HEDW, waar parkeren zeer lastig is, doordat het gelegen is naast de immer populaire ijsbaan ‘De Skeve Skaes’. En op zo’n dag als vandaag: strakblauwe lucht, een aangename temperatuur en veel zuurstof in de lucht, was de interesse om de ijzers onder te binden extra groot. Noodgedwongen moesten we dus een lange wandeling richting WV HEDW maken, alvorens geprepareerd kon worden voor de wedstrijd.

Dan nu het tweede probleem wat ontstond was dat de man die de wedstrijd moest leiden om iets voor drie nog niet gesignaleerd was. Commotie ontstond en na een paar belletjes kon worden bericht dat de arbiter gelukkig al in de kleedkamer was.

Tot onze verbazing was dezelfde persoon wel erg lang in de kleedkamer en een zoektocht leidde tot de vondst van de scheidsrechter op het verkeerde veld. De scheids verontschuldigde zich en na de tos kon dan eindelijk worden afgetrapt. Nog geen minuut was de wedstrijd aan de gang of hij floot alweer af: de verschillen tussen de shirts waren niet duidelijk en WV HEDW moest gaan omkleden. In de tussentijd werd doorgespeeld en Odysseus was totaal niet van slag en wist tot score te komen. Stefan, die net aan zijn eerste minuten van het seizoen bezig was, veroverde de bal bij de cornervlag en zag Rutger vrijstaan voor de goal: zo werd het 0-1. Kort erna kwam de bal weer in de zestien meter en de keeper die de bal onhandig tegen de verdediger schoot zorgde voor een buitenkansje voor de oplettende linksbuiten. Onder het motto, lelijke goals tellen ook werd het 0-2. Een hattrick werd het echter niet voor Rutger, alhoewel hij daar zelf wel in geloofde. Onmogelijk werd dit gemaakt door de tegenstander die uit een vrije trap de 1-2 maakten. Odysseus was aangedaan en pakte het voetballen pas weer op vlak voor de rust. Erik Pentinga stoomde op richting goal en van twintig meter schoot hij met zijn laatste krachten de bal hard binnenkant paal: 1-3. Even later resulteerde het tikkie-takkie voetbal tussen Stefan, Rutger en Jules in de 1-4 en dit was eveneens de ruststand.

Tom Sloetjes maakte zijn entree en Erik bleef achter in de kleedkamer.

Dit bleek een gouden wissel te zijn. Tom zorgde in de tweede helft voor twee goals en versierde een penalty, Jöbke mocht deze derde kans verzilveren. Verder moeten we aan de tweede helft geen woorden vuil maken. Een trainingspotje, waarbij niemand echt meer zin had en de intentie om er nog iets serieus van te maken. Ook de scheids, die rondjes liep om de middencirkel, met z’n hand in de broekzak en fluit in de andere hand, genietend van het mooie nazomerse zonnetje. Trainer Hoekstra kan tevreden zijn: vier wedstrijden op rij gewonnen en aansluiting bij de (sub)top lijkt een feit. Nog 15 finales worden dit seizoen gespeeld en in het vooruitzicht ligt nog een zeer mooi seizoen voor Odysseus ’91.