8 oktober 2011 12:30

Tissink, F.

Ody wint derde wedstrijd op rij

Opstelling: Sonny Hopman, Oncko Heldring (48. Tim Savenije), Bas Dolman, Ruud Schapenk (46. Kevin Vijftigschild), Rik Molenaars, Bram Fikkers (48. Jöbke Jansen), Thijs Duindam, Jules Kerckhoffs, Rutger te Horst, Erik Pentinga en Steven de Kort.

Zaterdag 8 oktober ontving Odysseus'91 TOV uit Baarn op sportpark Olympos. 'Tot Ons Vermaak' stond voorafgaand aan de wedstrijd 2 punten achter op Ody en kon dus over Ody heen springen op de ranglijst. Maar met een zonnige aftrap op SuperSaturday was Ody niet van plan dat te laten gebeuren.

De eerste helft begon Ody goed aan de wedstrijd en had het TOV ook de gehele 45 minuten onder controle. Ody creëerden vele kansen, waarvan de eerste in de 11de minuut verzilverd werd. Erik, die wederom als spits geposteerd stond, werd vastgehouden in het zestienmetergebied en voor de derde opeenvolgende wedstrijd ging de bal op de stip. En ook deze derde strafschop werd benut door aanvoerder Jules. Hierna waren het vooral de weergoden die de wedstrijd bepaalden. Met een paar keiharde donderslagen en een nogal stevige hagelbui werd het voetballen niet gemakkelijk gemaakt. Bij de laatste slag besloot de scheidsrechter het spel even stil te leggen, net toen alles voorbij leek te zijn. Dit was ook het geval en binnen drie minuten werd de wedstrijd weer hervat. Na dit oponthoud ging Ody door met kansen creëren en dit resulteerde ook in de 2-0. Oncko die voor veel gevaar zorgde aan de rechterflank zag dit beloond worden met een doelpunt. Na een combinatie met Erik kon hij alleen op de keeper af en schoof de bal beheerst binnen. Afgezien van een TOF hakballetje van Erik gebeurde er verder weinig en werd met een 2-0 voorsprong voor Ody de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft bleken de paarshemden nog niet wakker te zijn en kon TOV binnen 30 seconden de aansluitingstreffer maken. Trainer Jorrit besloot hierdoor direct in te grijpen door Oncko en Bram naar de kant te halen en Tim en Jöbke het veld in te brengen als twee controleurs op het middenveld. Bikermouse Thijs ging daardoor rechtsback spelen. Ruud was intussen in de rust al gewisseld voor Kevin. Binnen 2 minuten na de aansluitingstreffer werd de marge weer vergroot naar twee doelpunten. Een steekbal van Jöbke kon door Rutger met een boogbal van een meter of 35 in het doel worden gewerkt, 3-1. Ody bleef echter niet goed spelen en moest ook TOV een paar kansen toestaan. Het was dan ook een opluchting dat Rik voor de tweede wedstrijd op rij kon scoren door vanaf een moeilijk hoek de bal onder de keeper van TOV te schieten. 4-1 en de wedstrijd leek gespeeld. TOV had echter nog niet opgegeven en zette aan voor een slotoffensief. Ody kon de bal niet meer vasthouden en kwam er alleen nog met een paar counters uit. TOV maakte hier gebruik van en kwam nog gevaarlijk terug in de wedstrijd. Vijf minuten voor tijd viel de 4-2 en 3 minuten later ook nog de 4-3. Verder kwam het gelukkig voor Ody niet en bleven de drie punten op sportpark Olympos.