Odysseus '91 2 - IJFC 3

Odysseus '91 2 - IJFC 3

Odysseus '91 2

6 - 0

IJFC 3

Bas Dolman (kopbal)
11'
Chris Rogers (kopbal)
23'
64'
87'
Assist: Bram Fikkers
Chris Rogers (schot)
90'

Competitie

Heren 2 - Reserve 2e klasse C

Datum

24 september 2011 12:30

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

 

Ody pakt op eigen veld eerste overwinning van seizoen


Opstelling: Sonny Hopman, Oncko Heldring, Bas Dolman, Thomas Maas, Rick Molenaars (70. Kevin Vijftigschild), Thijs Duindam, Bram Fikkers, Jules Kerckhoffs, Rutger ter Horst (46. Steven de Kort), Daan van Put (46. Luuk Vugts), Chris Rogers.


In navolging op HSV en Arsenal weet ook Ody 2 weer eens wat winnen is. De eerste overwinning werd behaald in de thuiswedstrijd tegen IJFC 3. Maar waar HSV met een magere 2-1 overwinning het veld afstapte, wist Ody het publiek te vermaken met maar liefst 6 doelpunten. Zodoende werd het dramatische doelsaldo teruggebracht tot -2.


 

Onder leiding van Freek de scheids werd er om 12.30 afgetrapt in een vol stadion Olympos. Na een afwachtend begin van beide elftallen kreeg Ody na ongeveer 10 minuten het spel in handen. Het overwicht in de eerste helft werd ook uitgedrukt in de score. Twee hoekschoppen van Rutger ter Horst resulteerden in 2 doelpunten. Eerst kon Bas de bal bij de tweede paal van dichtbij inkoppen. De tweede corner wist Chris bij de eerste paal in verre hoek te koppen, 2-0. IJFC wist hier bijzonder weinig tegenover te stellen. Één gevaarlijk schot van IFC kon genoteerd worden de eerste helft, vanaf een meter of dertig pegelde de speler van IJFC keihard tegen de lat. Hierna ging Ody vrolijk door met aanvallen. Na een diepe bal van Bas belandde de bal bij de 'keeper' van IJFC, die de bal precies tegen Rutger wist te schieten, waardoor de bal richting het vijandige doel rolde en Rutger het makkelijkste doelpunt van zijn carrière kon aantekenen. Met een 3-0 tussenstand konden ook beide teams de kleedkamer opzoeken voor de rust.


Ook na rust wist Ody door een verbeterde tactiek van trainer Jorrit de tegenstander goed onder druk te zetten. Vooral Thijs, die zijn man geen meter ruimte liet, was hier een voorbeeld van. Dit tegen de zin in van IJFC, die in het begin van de tweede helft een paar stevige overtredingen maakten en 2 keer geel pakten. Ody liet zich hierdoor niet gek maken en ging verder met voetballen. Na een goede aanval belandde de bal bij de nieuwe linksbuiten Steven, die de bal het zestienmetergebied in schoot. Chris kon zodoende alleen op de keeper af, maar werd in het strafschopgebied vast gehouden en de scheids kon (in tegenstelling tot vorige week) niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De speler van IJFC werd nog bespaard voor zijn tweede gele kaart, maar de penalty werd koelbloedig door aanvoerder Jules binnen geschoten, 4-0. Daarna vielen er alleen nog twee doelpunten in de slotfase van het duel. Vijf minuten voor tijd wist Jules na een een-tweetje met Bram op randje zestien de bal in de verre hoek en over de keeper te schieten. En na een bijna identieke situatie als voorafgaand aan de penalty kon Chris nu wel een voorzet van Steven alleen op de keeper af en de 6-0 eindstand aantekenen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!