Heren 2 - Reserve 2e klasse C

17 september 2011 11:20

Odysseus'91 behaalt eerste punt van de competitie

Opstelling: Sonny Hopman, Jan Albers (55min, Daan van Put), Bas Dolman, Oncko Heldring, Kevin Vijtigschild, Bram Fikkers, Erik Pentinga, Jules Kerckhoffs, Chris Rogers (60 Steven de Kort), Wietse Kuiper en Rutger ter Horst.

Zaterdag 17 september stond de derde confrontatie tussen de Meern en Odysseus'91 op het programma. Na een vriendschappelijk 4-0 overwinning voor Ody en een 2-0 overwinning in het bekertoernooi voor de Meern stond de stand gelijk. Wegens logistieke redenen te maken met tv-uitzendingen begon de wedstrijd om de vreemde tijd van 11.20.

Odysseus kwam goed uit de startblokken en wist de Meern meteen vast te zetten op eigen helft. De eerste 15 minuten waren dan ook totaal voor de paarshemden. Dit overwicht resulteerde dan ook in een doelpunt. Chris kreeg een goede kans op aangeven van Wietse, maar strandde op de keeper. Jules was er echter als de kippen bij om de 0-1 alsnog tegen de touwen te schieten. Na de 0-1 gaf Ody het initiatief uit handen en kwam ook de Meern beter in de wedstrijd. Na enkele gevaarlijke momenten voor de goal van Sonny leidde dit tot een mooi doelpunt van de spits van de Meern die de bal in de bovenhoek krulde in de 30ste minuut. Hierna was de wedstrijd in evenwicht met enkele mogelijkheden voor beide doelen. Zo kopte Chris de bal na een mooie Ody-aanval net naast.

Ook na rust kwam Odysseus goed uit de kleedkamer en nam het initiatief weer in handen. De Meern kreeg geen grip meer op de wedstrijd en wist geen goede kans meer de creëren in de tweede helft. Ody kreeg wel enkele goede kansen om weer op voorsprong te komen. Dit lukte ook in de 60ste minuut. Na goed doorzetten van Jules belandde de bal voor de voeten van Daan, die de bal meteen diep gaf op Rutger. Rutger kon alleen door lopen naar de keeper, maar maakte het nog even spannend door in te houden. Toch kreeg hij de bal langs de goalie en in het doel, 1-2. Ook na de 1-2 kreeg Ody nog voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. De wedstrijd leek zodoende af te stevenen op een overwinning voor Ody, maar daar dacht de scheidsrechter toch anders over. In een zeer hectische slotfase belandde de bal na een corner op randje zestien voor de voeten van een speler van de Meern. Verschillende spelers van Ody gooide zich in de baan van het schot, waardoor deze geblokkeerd werd en volgens de scheidsrechter met de hand: penalty. De scheidsrechter weet nog steeds niet wie er hands maakte, maar besloot toch de bal in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd op de stip te leggen. Zo kon de Meern de stand weer gelijk maken, 2-2. Twee minuten later leek ook Ody recht te hebben op een strafschop. Jules kreeg de bal op randje zestien en snelde het strafschopgebied in, maar werd echter vastgehouden door de laatste man van de Meern. De scheidsrechter besloot echter dat de overtreding buiten de zestien meter begaan werd en legde de bal erbuiten. Ook de de laatste man kwam er goed van af door slechts geel te krijgen. De vrije trap leverde niets op en zo eindigde de derde confrontatie tussen de Meern en Ody in een 2-2 gelijkspel.