10 september 2011 12:30

Van den Boogaart, B.

Zuidvogels wint geflatteerd van Odysseus'91

Opstelling: Sonny Hopman, Jan Albers, Bas Dolman, Wietse Kuiper (46. Oncko Heldring), Kevin Vijftigschild, Thijs Duindam, Steven de Kort, Jules Kerckhoffs, Rutger ter Horst, Erik Pentinga (75. Valerio), Luuk Vugts.

Zaterdag 10 september om 12.30 stond de wedstrijd tussen Odysseus'91 en Zuidvogels 3 uit Huizen op het programma. Odysseus had de openingswedstrijd met 5-0 verloren en was dus uit op revanche.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd waren redelijk in evenwicht, zonder grote kansen voor beide doelen. Even hierna was het Zuidvogels dat de score wist te openen, 0-1. Odysseus raakte hierdoor wat van slag en dat liet zich merken door verschillende opstootjes op het veld, waarbij vooral de spits van Zuidvogels en Wietse Kuiper bij betrokken waren. Daarna viel het spel van Odysseus even helemaal weg en kon Zuidvogels uitlopen naar 0-3. Odysseus creëerde een paar mogelijkheden voor rust, waaronder een kans voor Rutger ter Horst die op de doelman van Zuidvogels stuitte, maar tot opgelegde kansen kwam het niet. Kort voor rust was er weer een opstootje op het veld, waardoor de scheidsrechter besloot direct af te fluiten voor de rust en even af te koelen.

Na rust werd kwam Oncko Heldring het veld in voor Wietse Kuiper, die een ongelukkige wedstrijd speelde. Het eerste kwartier na rust speelde zich bijna volledig af op de helft van de Zuidvogels, maar verder dan een schot tegen de paal van Rutger te Horst kwam Odysseus niet. Daarna sukkelde de wedstrijd naar het einde waarbij beide teams nog wel wisten te scoren. Na een opgelegde mogelijkheid voor Jules Kerckhoffs was het meteen raak aan de overkant vijftien minuten voor tijd. Erik Pentinga was intussen gewisseld voor Valerio. Vijf minuten voor tijd wist Thijs Duindam de eer te redden voor Odysseus door het eerste doelpunt van competitie te maken. Na een gekraakt schot van Steven de Kort belandde de bal plots voor de voeten van Thijs Duindam die de bal kon aannemen en in de linkerhoek kon plaatsen, 1- 4.

Volgende week staat eer eens een duel met de Meern op het programma. De derde confrontatie in een maand tijd. Odysseus en de Meern wisten allebei een keer te winnen.