Heren 2 van Odysseus ´91 door in de beker.

Ody 2 trainer Mooij weet eindelijk het luxe probleem uit te buiten!

Van onze verslagever

Utrecht, zaterdag

Bij zijn persconferentie in het begin van het seizoen gaf hij aan dat hij kampioen wou worden met dit team. In tegenstelling tot de competitie gaat het in de beker wel voortvarend. Mooij kent een luxe probleem op het middenveld en voor hem is het elke week weer kiezen welke middenvelders zijn voorkeur genieten. Zo ook deze week waarin hij diverse spelers moest teleurstellen. Zo kreeg Mooij Meurs en Dolman weer terug van Heren 1 en mochten Albers en van der Sanden opnieuw hun opwachting maken in 2.

Dit had tot gevolg dat Gompelman kind van de rekening werd en moest uiwijken naar het 3e team. Bezemer is terug aan het komen van een blessure en is in overleg met de medische staf wedstrijd ritme aan het op doen in het 3e. Evenals van den Hoorn die door diverse uitjes afgelopen zaterdag niet aanwezig kon zijn en dus ook wedstrijd ritme moest op doen. Van der Hoorn kwam terug van zijn uitje en Roumen ging. In eerste instantie moest van der Hilst samen met van der Sanden het spitsen duo vormen maar helaas kwam van der Hilst donderdag op de training in aanraking met een aantal grassprietjes, dit hield helaas de enkel van van der Hilst niet. Cornelisse kreeg de taak het 3e naar de overwinning te leiden wat hij ook keurig deed met een doelpunt.

Dit zegt genoeg over de keuzes die Mooij moet maken. Zijn keuzes pakte in de competitie niet even gelukkig uit maar in de beker gaat het een stuk beter. Hij geeft te kennen dat het een goede ploeg is maar soms wat te naïef kan zijn in de acties. Heren 2 moet dus meer volwassene worden kan geconcludeerd worden uit de mond van trainer Mooij.

De volgende elf kregen zaterdagmorgen om 11 uur te horen dat zij een basisplek hadden; Heuvelink (Bokieto), Fransen (Marcellis), Dolman (Dolle), Mahler (tikkie breed),  Albers (de penalty man), van Dun (chuck), van Oven (vechtersbaasje), Wenninger (de neger uit almelo), Meurs (Mooiboy), van der Sanden (van Dijk/Crouch), van der Berg (de man die een karikatuur van zijn eigen gezicht is). Met een geheel nieuwe verdediging en middenveld begon Odysseus ´91 2 deze wedstrijd. Het stadion uitverkocht, goede grasmat en lekker weer, kortom alle ingrediënten aanwezig voor een waar voetbal spektakel.  Vooral in de eerste helft was het erg onrustig, de tegenstander viel massaal aan. Waardoor Odysseus ´91 wat inzakten. Uiteindelijk waren er geen echte gevaarlijke kansen voor UVV te zien. In de 20e minuut kwam er een corner voor het 2e. Het was duidelijk te zien dat hier al een hele tijd op getraind wordt en dat resulteerde in de 2-0. Een schitterende corner van Wenninger die weg gebokst door de keeper van UVV, kwam uiteindelijk bij Meurs terecht die verwoestend uithaalden en toonde daardoor zijn klasse. Door veel positie wisselingen van de spitsen van UVV was er veel overleg nodig tussen de verdedigers, gelukkig gebeurde dit ook, al hoewel de eerlijkheid gebied te zeggen dat spitsen van UVV sterk waren.

Na een afgeslagen aanval van UVV bracht Heuvelink het spel opgang via Marcellis die net iets te lang wachtte met de voortzetting naar van Dijk. Uiteindelijk kwam hij er toch met een mazzeltje maar van Dijk bleef koelbloedig en passeerde de doelman en legde de 2-0 in het netje. Het was nu zaak voor Odysseus ’91 de rust te halen met een 2-0 voorsprong. Wanneer het 2-0 stond toonde het 2e dan ook dat het rust kan hebben, door middel van achterin rustig de bal rond te spelen en zo speelde ze de eerste helft zonder gevaar uit.

In de rust gaf trainer Mooij zijn standaard peptalk: ‘Deze gasten moeten we gewoon met 5-0 oprollen’. Met die boodschap van de trainer gingen de paarse elite het veld in. Het belangrijkste volgens de reporter was in ieder geval geen doelpunt tegen in het eerste half uur. Gelukkig gebeurde dat ook en met een prachtige goal werd het ook nog eens 3-0. Albers speelde de bal in op Van Dun deze schitterend opende op Dolman en die speelde goed van Oven aan en deze verschakelde de spelers met zijn snelheid, 3-0. Het enige smetje op de dag was aan het einde van de 2e helft; “jan de penalty man” maakte bijna zijn naam waar maar uiteindelijk toch maar inhield en helaas kon zijn directe tegenstander de 3-1 binnenschieten. Hierna floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd. De scheidsrechter die niet zijn beste wedstrijd floot (hoop ik) aangezien hij miraculeuze dingen deed. Maar dit mocht de pret niet drukken en zo bleef het nog lang onrustig in de kantine van de Cupfighters.

De vraag is nu hoe zet Odysseus ’91 2 dit voort? Never change a winning team? “Wij gaan het allemaal afwachten, door de vele wisseling in het eerste kan het maar zo dat het team op 3 posities is gewijzigd” aldus trainer Mooij. Kortom bij Odysseus ’91 hebben ze de weg omhoog gevonden, hopelijk houden ze het vol.

Vanaf deze plaats willen wij als selectie Adam heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.