185 uitsupporters maken nog geen kampioensfeest. - Odysseus '91

185 uitsupporters maken nog geen kampioensfeest.

185 uitsupporters maken nog geen kampioensfeest.

Odysseus '91 7

1 - 0

FZO 2

Competitie

6e klasse 21

Datum

3 juni 2023 12:30

Scheidsrechter

B. van der Maesen

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Na een lang seizoen stond op Zaterdag 3 Juni de laatste wedstrijd van dit seizoen op de planning van de Zevende Hemel. Er staat echter nog veel op het spel. Niet alleen stijgt dit team bij een overwinning van de 10e naar de 7e plek. Ook zullen er, bij het passeren van de 25 punten, bij een overwinning meerdere tatoeages worden gezet. Toch springt de wedstrijd het meest uit het oog omdat het de kampioenswedstrijd is van de tegenstander FZO 2.

Na een heel seizoen aan kop te hebben gestaan twijfelde FZO er niet aan dat het kampioenschap zou worden binnengesleept tegen het 7e van Ody. 185 Supporters kwamen mee, deels in een supportersbus. Een fotograaf werd ingehuurd om dit succes vast te leggen, shirts werden bedrukt ter ere van het kampioenschap en de huldiging stond al gepland om 16:00 bij FZO. Er zijn zelfs geruchten rond gegaan dat een trouwe supporter van dit team afgelopen week een Tattoo op zijn bovenarm heeft laten zetten met de tekst:        “Flats zeist oost is kampioen geworden in 6e klasse 21, in het seizoen 2023/2024, door te winnen van Odysseus 7 en daardoor 3 punten boven Odijk 3 te eindigen, ##03062023.”        De vrouw van deze hooligan adviseerde om er nog een weekje er mee te wachten. Door het blinde vertrouwen in FZO 2 heeft hij haar echter genegeerd. Ten onrechte.

Toen de Zevende hemel om 12:00 richting het veld liep was de tegenstander al klaar met de warming-up. Dit had echter geen invloed op het verloop van de wedstrijd. Vanaf het moment dat de scheidsrechter floot voor de start van de wedstrijd speelde heren 7 met het mes tussen de tanden! Ondanks het gezang van hun hooligans speelde FZO juist als een natte krant. Deze verhouding leidde echter tot weinig kansen in de eerste helft. Het meest opvallende moment was een afgekeurde goal. Waar de scheidsrechter het niet zag deed de halfnaakte Haaimans stellig zijn vlag in de lucht om de aanval van FZO te onderbreken. Dit leidde tot frustraties van de spelers, het doordraaien van de aanvoerder die bijna haaimans aanvloog en ongekende misdragingen van de uitsupporters. Waar 5 kilometer verderop de hele omgeving nog naar de grachten werd getrokken om de LBGTQ+ community te vieren werd door dit stelletje hooligans tegelijkertijd bewezen dat er nog steeds stappen gemaakt moeten worden.

Waar de eerste helft nog redelijk gelijk op ging werd FZO in de tweede helft van het kastje naar de muur getikt. Met uitblinkers Sybrand en Pim achterin werd de deur goed dicht gehouden. Met een dynamisch middenveld van Joren, Sergej en Kevin werd het middenveld van FZO compleet overlopen. Met de brakke Jeroen op 3 verschillende momenten op de bank lieten de trainers zien dat ze echt wilden winnen. Met een functioneel hakje veranderde Sem zelfs een goede wedstrijd in een gala voorstelling. Dit leidde allemaal tot dat éne moment.

Waar FZO wederom compleet faalde in het opbouwen veroverde Baron slim de bal van de aanvoerder van FZO. Nadat Kevin de 16 in dribbelde besloot deze zelfde aanvoerder het hele seizoen van zijn team te verpesten door opzichtelijk aan het shirtje te gaan hangen. PENALTY! Nogmaals Chapeau voor de scheidsrechter. Door deze beslissing te maken kreeg hij niet alleen 10 spelers om zich heen die hem bedreigde. Óok is hij voor de rest van zijn leven niet meer welkom in Zeist. Toen de spelers van FZO en Jan “ik heb zin om te knokken” Tolner gekalmeerd waren lag de bal op de stip. Waar Luc en Sander elkaar onzeker aankeken over deze mogelijkheid, kwam Sybrand met een zak bowlingballen tussen z’nn benen naar voren. “Ik neem hem wel”.

Ik spreek niet alleen voor  mezelf, maar ook voor heel heren 7, Odijk 2, VSC 14 en alle mensen die winst maken op bier bij Olympos, maar wat waren wij blij dat Sybrand hem nam. Hij schoot hem namelijk ongekend goed in: 1-0.

Met nog 8 minuten te spelen zakte FZO virtueel naar plek 2 en steeg Odijk, die ook met zijn allen langs de kant stonden, naar de top. Na een zinderende slotfase met een 50 meter uitkomende keeper, Jeroen die zich met zijn leven voor de bal gooide, gele kaarten en publiekswissels werd de overwinning over de streep getrokken. Odijk was kampioen, FZO niet. 3 mensen moeten een tattoo laten zetten, heren 7 eindigt als 7e én Jeroen is nog steeds brak. Oké, we kregen ook nog 10 kannen bier voor deze overwinning maar daar deden we het niet voor hoor.

Het seizoen zit erop. Helaas zit ook het Ody-leven erop voor een deel van de spelers. Zowel Sybrand, Jan, Sem/Karsten, Justus, Haaimans en onze aanvoerder, die geen aanvoerder is, Hooijer speelden hun laatste wedstrijd. En wat voor een wedstrijd om deze carrière mee af te sluiten. Justus redde fenomenaal bij een 1-0 stand, Jan mocht eindelijk bijna knokken, Sem had het eerste functionele hakje van zijn leven, Hooijer maakte zijn rentree na zijn operatie, Karsten zorgt er hoogstpersoonlijk van Sander geen topscoorder wordt bij 7, Haaimans heeft halfnaakt ruzie gehad met een vlag in zijn hand en Sybrand wordt door zijn penalty deels topscoorder van heren 7. En dat als linksback.

Tot volgend jaar!

JR

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!