3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Het zal niemand zijn ontgaan: het grote mondiale voetbalfeest is afgelopen week weer van start gegaan. Nadat de vorige editie in Rusland was gehouden vonden de hoge heren bij de FIFA het tijd om een moreel verantwoordlijkere keuze te maken voor de locatie van het WK. Deze keuze viel uiteindelijk op het kleine Qatar met zijn rijke voetbalhistorie een steevaste respect voor mensenrechten.

Tussen alle internationale wedstrijden van deze maand moest Hornbach 4 wel gewoon aantreden tegen het altijd stugge Ijsselmeervogels 4. Deze wedstrijd zou in eerste instantie beginnen om 10 uur, maar was op het laatste moment verplaatst naar half 1. Geen overbodige luxe gezien de moeite die menig Hornbacher had om hun ogen volledig open te houden bij aankomst op Olympos. Toch was de motivatie zeker aanwezig aangezien de tegenstander evenveel punten had. We hadden te maken met een echte ‘6-punten-wedstrijd’.

Tijdens de warming-up bleek dat de voorbereiding bij de tegenstander niet perfect was. Zij kwamen namelijk met slechts 11 man opdagen terwijl ze zelfs nog mannen hadden opgetrommeld die al jaren niet meer hadden gevoetbald. Toch bleek al snel dat deze mannen het niet zomaar hadden opgegeven aangezien enkele spelers na één minuut al bijna de scheidsrechter te lijf wilden gaan.

In de eerste helft deden de mannen van Ody precies wat ze moesten doen. Ondanks dat het veld er erbarmelijk bij lag werd er best aardig gevoetbald. Goed druk zetten werd uiteindelijk beloond nadat Michiel de bal diep stak naar Nicky die de bal net via de keeper richting de goal slidede. Een iets oudere verdediger dacht er nog over na om de bal met een spectaculaire omhaal uit de goal te houden, maar zag hier uiteindelijk toch van af. Misschien maar beter voor zijn rug. Iets later in de tweede helft ‘beloonde’ Heren 4 zichzelf weer. Nadat een tegenstander uitgleed op het matige veld kwam de bal via Freek bij Sjoerd terecht. Deze nam de bal niet helemaal goed mee maar wist de bal toch vanaf randje zestien in de rechterkruising te plaatsten. Misschien kun je toch beter voetballen als je niet brak bent. Odysseus ging dus met een comfortabele voorsprong de rust in.

Helaas vergaten de Hornbachers in de tweede helft hoe ze moesten voetballen, zoals ze dit seizoen al vaker was overkomen. Hierdoor was er totaal geen lijn meer in het spel en kwam de tegenstander terug in de wedstrijd. De 11-talige selectie van de tegenstander deed iets waarover Ody 4 alleen maar kan dromen: ze bleven alle 11 fit! De Ijsselmeervogels werden meerdere keren gevaarlijk en dit leidde tot de aansluitingstreffer en andere hachelijke momenten voor de goal van Ody. Het spookbeeld van wéér 2-2 te spelen leek steeds dichterbij te komen. Nadat Ramses een hoge bal door zijn handen liet gaan belandde deze ongelukkig op zijn hoofd. Uit de daaropvolgende scrimmage scoorde Ijsselmeervogels. Gelukkig keurde de scheidsrechter de goal af voor het hinderen van de keeper, terwijl menig Ijsselmeervogel (en Hornbacher) betwijfelde of dit terecht was. Hoe dan ook, Ramses kreeg de Can of de Match voor dit moment.

Uiteindelijk hield Hornbach 4 stand en speelde voor de verandering niet gelijk. Hierdoor werd het goede spel van de eerste helft beloond. Hopelijk spelen we de komende wedstrijden nog beter in de eerste helft waardoor we het in de tweede helft weer kunnen laten afweten.