Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Na een driepunter vorige week en twee goede trainingssessies, mocht Heren 3 weer opdraven om 9:00 uur s ‘ochtends op een door strakblauwe lucht omgeven Olympos. Het gameplan van de dag was in grote lijnen hetzelfde als de wedstrijden daarvoor: 1-3-5-2 met wingbacks. Maar wat nou! Twee verdedigers van Heren 3 waren al van tevoren geblesseerd: Luke en Hunter. Voor de wedstrijd raakte ook nog bekend dat Thomas door ziekte niet aanwezig kon zijn. Gelukkig deed Otto van Heren 2 mee, die kon invallen als verdediger. Daarbij sprong ook nog Riis van Heren 2 bij, voor wat extra aanvallend vuur. Daardoor kwam de opstelling er als volgt uit te zien:

Joram op doel; verdediging van links naar rechts Raf, Daan, Otto, Timo en Rik; middenveld Noah, Jonathan en Tijn; en in de aanval Jorno en Hugo.

Wissels: Jaap en Risse (in uiterste noodgeval ook nog trainert Willem, maar hij had daar niet veel trek in).

Na een ietwat gehaaste warming-up, kwam Heren 3 sterk het veld op. Ze speelden dominerend op de helft van de tegenstander en creëerden kansen. Rond de 24e minuut gaf Otto een lange bal op Noah aan de rechterkant van het veld. Na het verkeerd koppen van een verdediger van Copu Boys liep Noah door richting de achterlijn. Beheerst en kalm als altijd gaf Noah de bal voor aan de op dreef geraakte Jorno. Hij verzilverde de voorzet door de bal binnen de palen te schieten. 1-0 Ody.

Heren 3 ziet na deze voorsprong alweer de kannetjes voor ogen stromen en gaat wat rustiger aan doen. De tegenstander zit echter nog vol in de wedstrijd. Na een wonderbaarlijke verkorting van de noppen van een verdediger van Heren 3, glijd de bal aan de rechterkant door op een van de spitsen van Copu Boys. De verdedigers proberen de rappe aanvaller nog bij te benen, maar hij schiet vanuit het niets de bal in de linkerkruising vanaf de rechterkant. 1-1.

Heren 3 baalt, maar voelt zich de betere partij. Gewoon even weer focussen en dan komen we er wel. Echter vindt een incidentele zonsverduistering plaats waardoor de keeper van Heren 3 de bal niet kan zien vanuit een voorzet. Ongelukkig. Maar wel 1-2 voor Copu Boys.

De scheids fluit af voor de eerste helft. Na een donderspeech van Willem, die vooral gericht was op de trage en niet-risicovolle opbouw van de verdediging, kwam Heren 3 weer met nieuwe passie en vuur het veld voor de tweede helft opgelopen.

Heren 3 speelt een ijzersterke tweede helft. Bijna geen kansen weggeven door de verdediging, het middenveld dat lekker voetbalt en genoeg kansen voor de aanvallers. Dit werd beloond met een doelpunt. Dit na een goed uitgespeelde aanval vanaf de rechterkant. Rick die naast aanvaller ook als verdediger functioneerde, gaf een scherpe voorzet vanaf de rechterzijde. Deze leidde uiteindelijk tot een goal voor de doeltreffende Jorno.

Einduitslag 2-2. Een gelijkspel waar nog zeker meer in had gezeten. Desondanks zet de stijgende lijn zich voort, die de spelers en trainers na de invoering van het 1-3-5-2 systeem hebben ingezet. Op naar de overwinning over twee week!