3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Het was 5 november 2022. Het was zaterdag, de mooiste dag van de week. Het was de dag dat Odysseus Heren 7 weer mocht flaneren op het strand van Olympos. Op het combiveld was weer extra zand gestrooid, waardoor de vedettes van Heren 7 twijfelden om de badslippers mee te nemen. Op advies van de niet aanwezige coaches, wat we inmiddels al gewend zijn, werd besloten toch voor een 4-3-3 te gaan met voetbalschoenen.
Zogezegd, zo gedaan. Een 4-3-3 met Dennis (liever H7) in basis en keeper Plustus die eindelijk eens 45 minuten vrij had gemaakt om met het sterrenensemble van Odysseus mee te doen. Onze tegenstander was het Heren 5 van Bunnik 73. Met de strijdlustige en goede wedstrijd van vorige week in de benen hoopten we op een goed resultaat.
De eerste problemen begonnen al voor de aftrap. Wie gaat er vlaggen? Gelukkig was Sjaars van der Plaat de aangewezen persoon om te doen alsof hij wel buitenspel snapte. Met de tactiek van vorige week nog vers in het geheugen, een 4-3-3 parkeer-de-bus formatie, ontstonden er enkele communicatiefouten tussen de toppers. Echter kwamen we er in de loop van de eerste helft achter dat de aanval de beste verdediging is. Hoog druk zetten resulteerde in veel balbezit en de nodige kansen. Toen minuut 42 aanbrak was het Minchiel met een paniekbal naar voren. De CV Bunnik maaide harder over de bal dan dat gazonspecialist van Olympos het gras maait. AZ-fan had na 3 keer een atletiekwedstrijd de spreekwoordelijke brommer nog aan. 1 op 1 tegenover de keeper faalde hij niet en schoof hij beheerst de bal door de benen van de keeper. Rust Odysseus H7 1-0 Bunnik H5.
Om in dit wedstrijdverslag een historische vergelijking te maken. Ik denk dat iedereen nog weet waar je op 5 juli 2014 was. 8 jaar en 4 maanden later op 5 november 2022 zal menig Heren 7 speler ook blijven onthouden. 5 juli was namelijk de dag dat Louis van Gaal keeper Jasper Cillessen wisselde om Tim Krul de penalty’s tegen Costa Rica te laten keepen. 5 november is de dag dat de afwezige trainers Rik, ook wel bekend als ‘De Redelijkheid Zelve’, tijdens de rust lieten warmlopen. Iedereen schrok, want De Redelijkheid Zelve had al 20 minuten gespeeld, normaliter het maximale aantal minuten. Echter werd de befaamde truc van Louis van Gaal uit de hoge hoed getoverd. Plustus kon zijn spullen pakken en naar een bruiloft vertrekken terwijl Heren 7 ineens een typische kelderklasse keeper op goal had staan; kaal, (gestopt) rokend en met de nodige kilootjes.
Voortbordurend op het hoog druk zetten uit de eerste helft bleek er geen vuiltje aan de lucht. Gesteund door het nodige zelfvertrouwen en Tobias, die zich vrijwillig opofferde om de hele wedstrijd te vlaggen wegens kramp. Heren 7 voetbalde zoals je verwacht van de geoliede machine; Verdedigend sterk en gedisciplineerd, met hoog opkomende backs die voor veel gevaar zochten. Het middenveld met veel diepgang en vloeiende combinaties, uit een van de vele combinaties viel zowaar de 2-0. PimboKing speelde zich knap vrij aan de rechterkant waarna een strakke voorzet voldoende was om AZ-fan zijn tweede van de wedstrijd te laten maken. Weer een koelbloedige afronding die het net deed bollen. Nadat onze kelderklasse keeper zijn naam waarmaakt om nog even zijn schoen kapot te schoppen bij een uittrap werd er vakkundig tijdgerekt. Een smet op de wedstrijd was het uitvallen van de Keeper van Bunnik H5. Na veel ballen uit zijn goal gehouden te hebben leek hij na een onschuldig ogende foute voorzet de bal te willen pakken. Echter viel de keeper om en werd er even aan het ergste gedacht. De wedstrijd is 5 minuten voor het eind ‘gestaakt’ met een 2-0 overwinning voor Heren 7. Hopelijk maakt de keeper van Bunnik H5 het goed!
Denk je dat deze zakelijke overwinning het leukste van de ontmoeting met Bunnik 5 was? Ja? Nee? Toch niet, een doodmoe gestreden Bunniker feliciteerde Heren 7 met de volgende woorden: “Goed gespeeld, wat hebben jullie een conditie zeg, jullie trainen zeker 2 keer in de week, dat kan niet anders.” Nou Bunnik 5, het enige waar wij twee keer per week op trainen is hoe we onze kater na een zaterdag of maandag kunnen verminderen. En zelfs dat hebben we nog niet onder controle.
Week in week uit bewijst de Zevende Hemel een geduchte titelkandidaat te zijn. Volgende week mogen ze het opnieuw bewijzen, deze keer tegen koploper FZO.

PS: Ik hoor jullie denken; Huh, AZ-fan? Heeft Jarne gescoord? Geen zorgen! Wij hebben twee AZ-fans in ons midden. De goals nam Karsten voor zijn rekening vanmiddag