3573PV
UTRECHT
tel. 030-2717470

Uitslag: 2-2

Drie weken na de ontluisterende 0-3 nederlaag in eigen huis tegen IJsselmeervogels mochten de mannen van Odysseus 3 op 25 februari 2023 eindelijk weer aantreden. Een druilerige ochtend op Sportpark Voordorp zou het strijdtoneel gaan vormen voor een wedstrijd tussen Hercules en Odysseus, wat qua naam menig liefhebber eerder zal doen dromen van een legendarisch affiche uit de Griekse mythologie dan een potje tussen twee stuntelende voetbalteams uit de derde klasse.

Odysseus schoot uit de startblokken en het normaal gesproken goed voetballende Hercules wist zich geen raad met drukzetten van de tegenstander. Zo werd Odysseus al vroeg in de wedstrijd een aantal keer erg gevaarlijk door hoog op het veld de bal te veroveren en de keeper te testen. De grootste kansen waren voor Odysseus, en hoewel dat qua spelbeeld misschien niet heel verrassend was, met de vorige wedstrijd nog vers in het achterhoofd was dat zeker wel noemenswaardig te noemen. Sterker nog, menig BetCity gebruiker had dit affiche aangegrepen als een wedstrijd die Hercules – na uit al met 2-5 gewonnen te hebben – vast en zeker opnieuw zou winnen en dus geld op zou gaan leveren. Niets bleek minder waar, want na opnieuw een razendsnelle voorzetting van de aanval over de rechterflank wist Joren met een halfhoge bal een inlopende Jonathan te bereiken. Jonathan (die sindsdien ook wel als ‘The Flying Dutchman’ door het leven gaat) aarzelde geen moment en sprong niet maar dook het leer tegen te touwen. Lang had Odysseus niet nodig om deze goal te vieren, want enkele ogenblikken daarna waren aangever en eindstation omgedraaid toen Joren op aangeven van Jonathan de 0-2 binnentikte.

Een clean sheet én al twee goals voor, het was een ongekende luxe die dit seizoen nog niet eerder voorgekomen was. Deze tussenstand werd dan ook met gejuich ontvangen vanaf de zijkant, waar trainer Willem besloot om tot na het rustsignaal te wachten met wisselen. In tegenstelling tot Odysseus, koos Hercules er wel voor om het strijdplan te wijzigen en de opstelling van een flinke kwaliteitsimpuls te voorzien. Het legde de elf van Hercules geen windeieren, want nog geen vijf minuten daarna kregen ze de kans op de aansluitingstreffer vanaf elf meter. Na een onhandige overtreding op de rand van de zestien werd er meteen naar de stip gewezen en de scheidsrechter van dienst weigerde dit fragment bij de VAR nog eenmaal onder te ogen te zien. Ondanks het feit dat keeper Joram wel in de buurt zat, was de 1-2 een feit. Dit was een tegenslag voor de Purple Boys die het daarna even helemaal kwijt waren. Hercules had het betere van het spel en maar werden uiteindelijk door Odysseus in het zadel geholpen. Vlak voor rust verspeelde Odysseus op knullige wijze de bal op de helft van de tegenstander, waarna Hercules er in razendsnel tempo uitkwam en optimaal profiteerden van flinke miscommunicatie achterin. Resultaat: met 2-2 de rust in.

Ondanks wat onwennigheid aan het begin, kwam het centrale verdedigingsduo Daan & Daan goed voor de dag en werd het gemis van de geblesseerd uitgevallen Luke relatief goed opgevangen. Ook aanvaller Jaap viel niet onverdienstelijk in, al was de normaal zo vlugge Japie vandaag vooral ‘zware benen Japie’ nadat hij de dag ervoor een klein kijkje had genomen bij een huisfeest. In de tweede helft wisten beide teams nog wel gevaarlijk te worden, maar gescoord werd er niet meer. Wellicht dat er vandaag meer in had gezeten, al lijkt een gelijkspel een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Sterker nog, het schamele puntje werd na het eindsignaal door een enkeling wel degelijk gevierd. Ik zeg niet wie, maar de kans bestaat dat het die “lange jongen uit H3, met krulletjes” was.

Daarmee gaat het vizier weer op volgende week, wanneer Odysseus aan moet treden tegen Almere FC 3 Eemdijk. Het is de welbekende ‘alles of niets wedstrijd’, waarbij Odysseus een opgelegde kans krijgt om uit het dal te klimmen. In de heenwedstrijd bleek al dat Almere FC Eemdijk amper kwaliteit bezat, dus er moet en zal gewonnen worden aanstaande zaterdag. Belangrijk is daarbij dat Odysseus niet dezelfde fouten als vorige keer begaat door Almere Eemdijk zelf in het zadel te helpen door persoonlijke fouten. Nee, laat het duidelijk zijn: de volgende wedstrijd tegen Almere FC Eemdijk levert Odysseus H3 ABSOLUUT de drie punten op waar zij al zo lang naar snakken. Ik kan in ieder geval niet wachten tot zij die beloning krijgen!

Edit: Daar waar ik Almere schreef bedoel ik nu Eemdijk.