Odysseus '91 2 - DHSC 2

Odysseus '91 2 - DHSC 2

Odysseus '91 2

1 - 0

DHSC 2

Competitie

Mannen Zaterdag reserve 2, 3e klasse G

Datum

13 maart 2010 12:15

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

VIDEO VEDSTRIJD

Odysseus ’91 2 blijft in het spoor van IJFC!

Zwaarbevochten maar verdiende zege op DHSC


Na de afgelasting van vorige week (volledig terecht, het was ook hondenweer!) moest Odysseus ’91 2 de draad weer oppakken tegen DHSC. Op papier een lastige opponent. De vrienden uit Ondiep stonden voorafgaand aan de wedstrijd vierde met slechts 2 punten achterstand (wel met een wedstrijd meer) op Paars-Wit en bovendien was de uitwedstrijd eerder dit seizoen (onnodig) verloren gegaan. We konden onze borst dus natmaken, om er maar weer eens een cliché tegenaan te gooien.


Het gemis van in het buitenland verblijvende Ody-sterren als ‘Il Capitano’ Tim Savenije, de Penaltyman en Deiro en de geblesseerde 'Pul' deed zich voelen. De selectie was zeer krap vandaag, zeker ook omdat Floor tegenwoordig furore maakt bij 1. Het schijnt zelfs dat hij door Cookie Voorn is gepolst voor Zuid-Afrika. Gelukkig kregen we met Jesse een motor op het middenveld erbij, terwijl Arnoud vanuit het derde was overgeheveld. Bovendien waren de brekebenen Steven ‘Schultenbrau’ en Thijs ‘Early Morning’ fit genoeg bevonden om op de bank plaats te nemen. Coach Boccaletti had vandaag gekozen voor een iets andere opstelling, met Arjan ‘Arijan’ als ouderwetse nummer tien. De volgende 4-3-1-2-opstelling verscheen op het papier:


Sonny; Daan, Seabass, Tom en Paul; Jesse, David, Arnoud; Arijan; Stefan en Ron. Bank: Steven ‘Schultebrau’ en Thijs ‘Early Morning’.


Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk vrij kort zijn: het verliep decrescendo, om maar met de taal van onze coach te spreken. We begonnen sterk en hadden binnen het kwartier twee of misschien drie keer moeten scoren. Onze aanvallers slaagden er helaas niet in het netje te vinden en na het eerste kwartier ging de Ody-storm liggen. In de tweede helft was het veel spannender dan dat het goed was. De wedstrijd ging van de ene na de andere blessurebehandeling en dit haalde het tempo eruit. Toch waren we wel beter en creëerden vooral veel halve kansen. DHSC ontpopte zich als een echte counterploeg en deed niet veel meer dan de bal naar voren schieten en hopen op het beste. Dit leverde zelfs een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Sonny op. De sensatie gonsde over de tribunes: Zou Odysseus ’91 2 hier mogelijk cruciaal puntverlies gaan lijden?


Nee dus. Na lang (wan)hopen werd er toch een gaatje gevonden in de muur die DHSC had opgeworpen. Of de camerabeelden uitsluitsel zullen geven is nog maar de vraag, maar het schijnt dat Arijan de bal het laatste zetje heeft gegeven na een scrimmage uit een corner. Vanuit de positie van de verdedigers was het overigens totaal niet te zien, maar het is de arme jongen gegund. Even daarvoor was zijn gezicht geteisterd door losvliegende armen of ellebogen en deed hij even tien minuten een dutje op het heilige gras van Olympos. Na wat hachelijke momenten voor onze goal bleef het bij dit ‘hoogtepunt’. Snel vergeten en weer drie punten in de tas!


Tot slot een paar eervolle vermeldingen:

1. Sonny: stopte een 100% kans en redde daarmee de wedstrijd.


2. Steven ‘Schultebrau’: maakte zijn comeback en heeft dat later op de avond goed gevierd.


3. Jesse: verzon een nieuw spel met een verdediger van DHSC; zo vaak mogelijk achter elkaar een corner nemen (Jesse) en de bal zo ver mogelijk over de achterlijn schieten (DHSC). Record staat nu op vier pogingen.


4. Arijan, vanwege ‘zijn’ doelpunt maar vooral vanwege zijn uitstekende kennis van de vaderlandse geschiedenis (huiskamervraag: wat gebeurde er in 1848?).


5. Floor en David; voor hun uitstekende imitaties van Beethoven en Nelson Mandela/Morgan Freeman op Super Saturday.

Vrijdag weer vroeg in de veren, want zaterdag wacht het volgende obstakel richting de titel!


D.R.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!