‘Odijk is gewaarschuwd’ - Odysseus '91

‘Odijk is gewaarschuwd’

‘Odijk is gewaarschuwd’

Odijk 3

1 - 0

Odysseus '91 7

... (scrimmage)
80'

Competitie

6e klasse 21

Datum

29 oktober 2022 13:30

Scheidsrechter

J. Holwerda

Accommodatie

Sportpark Singelpark
Singelpark 7
3984NC
ODIJK
tel. 030-6564038

Wedstrijdverslag Odijk 3 – Odysseus ’91 7, 29-10-2022, Sportpark Odijk

‘Odijk is gewaarschuwd’

Een korte terugblik naar 14 mei 2022. Een prachtige zomerse dag, waarop de mannen van Heren 7 in de laatste editie van Odijk 4 – Heren 7 fungeerden als de speelbal in de kampioenswedstrijd van Odijk (Eindstand 9-2). Het voetbal was niet om aan te gluren, maar het bier stroomde na de wedstrijd rijkelijk, dus onze herinneringen aan deze wedstrijd zijn logischerwijs enigszins vertroebeld. Vaag herinnerden we ons echter dat deze mannen toch wel aardig konden ballen. Een passend strijdplan opstellen voor vandaag was daarom dan ook aan de orde van de dag. Helaas was De Redelijkheid Zelve vandaag afwezig. Daardoor was de ontvangen tactische informatie over het team van de tegenstander, waar naar verluidt zijn neef, oom, broer, opa en tante in spelen, gering. Het enige wat hij ons vertelde: Om toch nog enigszins te doen alsof ze gepromoveerd waren, was Odijk 4 zich maar pretentieus Odijk 3 gaan noemen vanaf nu. Tot overmaat van ramp zag de volledige technische staf van Heren 7 echter de bui ook al hangen, en besloot daarom om de wedstrijd maar verstek te laten gaan. Een enkeling binnen de technische staf zag het al zodanig niet meer zitten dat er linea recta besloten werd om te emigreren naar Australië. De enige tactische instructies op het briefje van trainer Zjost voor vanmiddag:

-          Parkeer die bus!

-          Alle ballen op Karsten

En zo geschiedde…

De strijders van Heren 7 arriveerden per stalen ros of met de spelersbus en na een korte maar felle warming-up op de betonplaat van Odijk ging de wedstrijd van start. Gelijk werd duidelijk dat het tot uitvoering brengen van het strijdplan voor vandaag een ware slijtageslag zou worden. Niet alleen schoot Odijk uit de startblokken, ook fysiek werd er hard op hard gespeeld. Zo moest ‘aanvoerder die geen aanvoerder is’ Hooijer na enkele aanslagen over en weer het veld na een minuut of 20 al noodgedwongen (tijdelijk) verlaten. Onze verdediging werd meerdere malen op de proef gesteld met positiewisselingen, individuele acties en lange ballen maar een grote hoeveelheid schoten op doel bleef uit. De paarse muur stond als een huis. Hoewel de lange ballen van Ody tot dan toe goed werden onderschept door Odijk leverden ze gedurende de 1e helft wel 2 gevaarlijke kansen op, waardoor de frustraties bij de aanvallers van de tegenstander verder en verder opliepen. De spelers van Heren 7 bleven ondertussen vechten voor elke bal met het gewenste resultaat als gevolg: Ruststand, 0-0.

De stemming tijdens de bespreking in de rust was dan ook strijdlustig. Het strijdplan werd vervolgens in de tweede helft uitstekend doorgetrokken. Er ontstond bij vlagen zowaar wat ruimte en Ody kwam iets meer aan voetballen toe. Voor het doel van Odijk dwarrelde een kopbal uit een corner nog net naast de paal en even was er het geloof dat zelfs een zwaarbevochten overwinning nog niet uitgesloten was. Helaas moest Heren 7 rond de 80e minuut dan toch capituleren. Een corner van Odijk leidde tot een luchtduel tussen Justus en de spits van Odijk, waarin onze keeper naar de grond ging. De scheidsrechter, die zich tijdens het duel al meerdere malen Bas Nijhuis waande, zag er echter geen overtreding in: Niet zeiken, voetballen! Na een korte scrimmage viel de bal voor de voeten van de linksbuiten van Odijk en via een van richting veranderd schot belandde de bal achter Justus in het net. 1-0 Odijk. Hoewel Ody niet opgaf en nog probeerde om de verdediging van Odijk te doorbreken (wat overigens gepaard ging met vakkundige acteerwerk en wat krampgevallen bij de tegenstander) moest zo na negentig minuten strijd toch met een enigszins zuur gezicht worden geluisterd naar het laatste fluitsignaal: Eindstand, Odijk 3 – Ody 7: 1-0.

Ondanks het frustrerende resultaat kon het spel van Heren 7 na afloop wel op de complimenten rekenen van de tegenstander. Ook stond na de wedstrijd de ‘Picantus’ op het programma, waardoor er toch nog enigszins plaats was voor een jubelstemming. Samengevat: De titelaspiraties kunnen voorlopig nog terug de ijskast in, maar na deze zaterdag weet Odijk ook dat ze dit seizoen de titel niet zomaar cadeau zullen krijgen: Heren 7 ligt op de loer!

Haai

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!