Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Zaterdag 24 september 2022. Na de blamage van afgelopen week in de beker was het vandaag tijd voor Heren 7 om de rug te rechten en met opgeheven hoofd en vol goede moed te beginnen aan de competitie. Dit overigens nadat Bram, die zich 10 minuten had verslapen, in de kleedkamer op brute wijze was geschoffeerd door het trainersgilde en de nieuwe ‘Gestapo’, die nog verwoed probeert zijn autoriteit te vestigen. Onze vlagger was gevonden. Ook deze week stond het trainstersgilde van Heren 7 overigens weer voor een onmogelijke puzzel gezien het grote aantal geblesseerde vedettes en afwezigen. Gelukkig konden we beschikken over enkele kwaliteitsinjecties en stond er zo om half 12 een ijzersterk elftal aan de aftrap.

In de eerste helft kwam heren 7 goed uit de startblokken. Ondanks dat het al snel duidelijk was dat de tegenstander op enkele posities beschikte over uitstekende voetballende kwaliteiten gaven we niet veel kansen weg, en via een sterke counter en lange bal op linksbuiten Sander Tamse kwam Odysseus op een 1-0 voorsprong. Dit trucje werd grofweg 20 minuten later nog maar eens herhaald, en zo was het dat Heren 7 zowaar 2-0 voor stond. Het spel golfde op en neer en iets voor rust moest helaas wel nog de 2-1 worden geïncasseerd. Een goed schot van Patria belande in de netten. Ruststand: 2-1!

Na een lauwe kop thee die vrijwel iedereen liever oversloeg, en het verliezen van enkele sterkhouders uit de eerste helft (waaronder scherpschutter Sander) begon een gehavend Heren 7, nu nog maar uit 11 man bestaande, aan een ware slijtageslag in de tweede helft. De opdracht was duidelijk: Vechten tot de laatste man, en de overwinning over de streep trekken.

Al na 5 minuten zakte de moed ons echter enigszins in de schoenen en kregen we na een overtreding, die er ernstiger uitzag dan hij in werkelijkheid was, een penalty tegen. Ondanks dat keeper Teun de goede hoek uitzocht en met zijn vingertoppen de bal wist te schampen kon de inzet van Patria helaas niet worden gekeerd: 2-2. Patria rook bloed en voor de volgende 35 minuten werd de verdediging van Heren 7 hevig op de proef gesteld. In de opstelling van Heren 7 werd een wijziging doorgevoerd die later erg belangrijk zou blijken: Michiel die op het middenveld als een vis op het droge stond te spelen ruilde van positie met Sybrand. Er ontstonden nog enkele hachelijke momenten, en teruggekeerde verdediger Michiel bewees gelijk zijn waarde door redding te brengen op de lijn na een bekeken corner van Patria. Toen braken de laatste 5 minuten van de wedstrijd aan. Door het aanvallende spel van Patria ontstonden er grote ruimtes achterin, waar Heren 7 in de laatste 5 minuten dankbaar gebruik van maakte. Na een prima uitgespeelde counter, afgemeten voorzet vanaf de rechterflank, en een uitstekende loopactie in de spits, wierp Sybrand zich op als matchwinner: de bal werd ijskoud gecontroleerd en achter de keeper van Patria gemanoeuvreerd. 3-2. Nadat Haaimans even later diep werd gestuurd over de rechterflank en hij de bal op de achterlijn nog even kwijt was, kreeg hij deze met moeite toch net weggespeeld richting de zestien, alvorens de verdediger van Patria net te laat kwam inglijden op randje zestien. Resultaat: Penalty Heren 7! Zoals het een echte vedette beaamt eiste Sybrand de penalty op en schoot ook deze als een echte spits voortreffelijk in de linker bovenhoek. Eindresultaat: 4-2! De spelers van Patria klaagden steen en been, maar zo gebeurde het dat Heren 7 deze zwaarbevochte zegen op z’n Duits over de streep wist te trekken. Daardoor staan we nu na 1 wedstrijd met 3 punten 3e in de competitie. Op naar de 25!

Overigens was de wedstrijd niet het enige wat op z’n Duits werd beslist dit weekend. Zomeraanwinst Jan besloot de wedstrijd en fluitdienst te laten schieten om de tactieken van het grote FC Bayern te gaan afkijken in München. De verwachtingen voor het spel dat Heren 7 hierdoor volgende week tegen het enigszins Duits klinkende Austerlitz 2 op de mat zal leggen zijn hoog...

Hoogtepunten van de wedstrijd:

• Sybrand schijnt na het spelen van de wedstrijd nog de Marathon van Berlijn te hebben uitgelopen dit weekend, waarin hij nipt tweede werd achter wereldkampioen Kipchoge.
  • Langs de lijn werd de technische staf van Heren 7 (zonder debuterend trainer Zjost, die bij Odin ook niet meer weet wat winnen is) ondersteund door een grote groep geblesseerde vedettes die zagen dat het goed was.
  • De verdediging van Heren 7 stond ondanks het ontbreken van enkele basisspelers en 2 tegendoelpunten als een huis. Dit mede dankzij een uitblinkende 2e lijnkeeper Michiel, debutant in het voetbal Niels en gelegenheidskeeper Teun. Er gaan al stemmen op om deze linie vanaf nu om te dopen to nieuwe “Berlijnse Muur”.