De return of the Sterspelers. - Odysseus '91

De return of the Sterspelers.

De return of the Sterspelers.

Odysseus '91 7

3 - 0

Rivierwijkers 8

Sem Hurkmans (hakje)
5'
35'
Assist: Pieter Brocx
78'
Assist: Sander Tamse

Competitie

6e klasse 21

Datum

8 oktober 2022 10:00

Scheidsrechter

R. de Boer

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Zaterdag 8 oktober 2022. Sportpark Olympos, Utrecht. Het combiveld lag er weer als vanouds bij. Het natte ochtendgras voelde fijn en kietelde onze maagdelijke mensenvoetjes. Welja… in ieder geval mijn maagdelijke voetjes. Ik (Luc) zou vandaag, terugkomend van een knieblessure, mijn eerste minuten van het seizoen maken. Om 10:00 zou de wedstrijd van start gaan. Echter was de wedstrijdbal nog koffie aan het drinken in de blokhut. 

Odysseus, spelend in het maagdelijke witte tenue, begon sterk aan de wedstrijd. De Rivierwijkers kregen daarentegen juist de kansen. En gelukkig bleef het bij kansen. Onze Jan (eigenlijk cv), die zijn debuut maakte als keeper haalde knap een bal van de lijn om vervolgens 5 minuten later een makkelijk gegeven penalty te stoppen. Legendarisch! De verdediging stond voor Heren 7 begrippen verder behoorlijk solide. Solide genoeg om dhr. Hakmans vleugels te geven en zijn eerste doelpunt van het seizoen te laten maken. ⚽1-0 Odysseus. Een echt spitsendoelpunt. Leeg goal, juiste plek, juiste tijd. 

Halverwege de eerste helft was het tijd voor leenspeler Sandy om het veld te betreden. Het bleek een wissel met een gouden randje. Een paar minuten later speelt hij zichzelf vrij na een pass van Pieter en trekt dhr. vanuit het rechtsbuiten gebied naar binnen om vervolgens nog twee man te passeren met een schijnbeweging. Jarne stond ondertussen zo vrij als een duif op Bevrijdingsdag te wachten op een pass die nooit zou komen. Sandy deed liever het zelf met een tergend langzaam schot met als eindbestemming de rechter onderhoek. ⚽2-0! We speelden de eerste helft vervolgens rustig uit

Rust. Is een keer geen donderpreek, maar een complimentenregen. Dit deed het team goed. Op naar de volgende 45minuten. 

Vlak voor de start van de tweede helft kregen ballenknaapjes Karsten en Luc de opdracht om onze inspeelballen op te gaan pompen bij de blokhut. Als makke lammetjes hobbelden wij rustig heen en vervolgens weer terug. Op het moment dat het combiveld weer in onze ooghoeken verscheen was de wedstrijd al begonnen bleek dhr. Berghkamp onderuit geschoffeld te zijn en paralel te liggen met de horizon. Wij hadden dus niets gemist. De wedstrijd ging verder. Hakmans had geproefd van het goudgele goed genaamt scoren en wilde meer. De onderkaken van de trainers en bankzitters toucheerden van verbazing het groenbruine gras. Een schot/voorzet vanaf de rechterkant van het 16 meter gebied zeilt op zijn Messiaans over de keeper heen… Zouhet?! Nee, natuurlijk niet. De bal belandde tegen de paal achter de keeper en Sem’s natte droom knalt uiteen.

Een minuut of 15 is er nog te spelen. Achterin staat de verdediging nog steeds erg sterk. Zo sterk zelfs, dat linksback Sybrand de verdediging een groot gedeelte van de tijd verlaat en zijn goed geoliede onderstel vastzet in de aanvallende versnelling. Uit dit offensieve spel volgde een zuurverdiende hoekschop. De hoekschop, genomen door Sandy, belandde panklaar op het alcoholvrije voorhoofd van dhr. Karsten de Roo. Karsten, ook net terug van een blessure, ziet een fractie later het net schudden. ⚽3-0! Ook de laatste 10 minuten waren van ons. Het schelle fluitsignaal klinkt. Winst! Odysseus Heren 7 tijdelijk op een gedeelde 1e plaats na 3 wedstrijden. De titel komt dichterbij. Volgende week VSC 14 uit. Wish us luck!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!