UTRECHT
tel. 030-2717470

Sporting 70 Vr2 – Odysseus Vr1

1 oktober 2022

Op zaterdag 1 oktober stond de uitwedstrijd bij Sporting 70 op het programma. Op 1 oktober viert China haar nationale feestdag. De Communistische partij wil niet dat duiven roet in het eten komen gooien vandaar dat de regering een jaarlijks vliegverbod voor duiven uitvaardigt.  Gelukkig vond de wedstrijd niet plaats in China maar voor Ody 5 kilometer verderop bij sportpark Voordorp en konden de duifjes zonder enkele problemen op jacht gaan naar de eerste drie punten van het seizoen.

Na een warming-up op beton met wat haren begonnen de duifjes aan de wedstrijd. Het was mooi weer, de nieuwe tactiek was nog even doorgenomen en Jut won de toss. We zijn er klaar voor! Dikke so naar Kay, die mega stoer is en het goal van de duifjes vandaag verdedigt.

De wedstrijd begint. Het is nog even zoeken voor de duifjes wat resulteert in de eerste doelpoging van Sporting. Gelukkig zijn de T-geheugencellen van Kay niet vergeten hoe je een bal uit de goal houdt en houdt die de bal goed tegen. De duifjes worden sterker en creëren de eerste doelpoging. De van vakantie teruggekeerde Fleur heeft gelukkig toch haar voetbaltalenten niet in de trein laten liggen en geeft een mooie bal op Lau. Lau geeft de bal op Shan en Shan geeft de bal diep op de doorgelopen Jut. Ze wordt naar de buitenkant gedreven door de verdediger van Sporting waardoor de hoek steeds moeilijker wordt. Helaas pakt de keeper de nog knap ingeschoten bal van Jut.

De duifjes heersen op het veld. Char heeft alleen nog een beetje moeite met wat buitenspel is. Pien en Lynn vragen zich af of ze net overkomt van de e-tjes. Gelukkig komt er binnenkort een spoedcursus vlaggen aan van Cato, waar buitenspel zeker aan bod gaat komen! Echter vlagde Merel haarscherp langs de zijlijn waardoor ze vrijstelling heeft verdiend voor de vlagcursus.

Oke, verder met de wedstrijd. De duifjes combineerden er flink op los en creëerde goede kansen. Na een gestrande aanval van Ody kwam Sporting er snel uit. Gelukkig stond Lotje goed te voetballen en haalde de angel uit counter en speelde de bal gelijk diep op Char. Helaas was deze bal net te hard waardoor deze bij de verdediger van Sporting terecht kwam. Die werd echter zo zenuwachtig van de doorgelopen Char dat ze de bal verspilde en Char koelbloedig de 0-1 in de rechterhoek prikte. Een verdiende voorsprong voor de duifjes.

De duifjes wilden het hier duidelijk niet bij laten en bleven druk houden op de dames van Sporting. Waarschijnlijk had de nummer 4 van Sporting een verleden bij Purmerend want het hakken kwam de duifjes bekend voor. Flinke duels werden er op het middenveld uitgevochten wat resulteerde in een dieptebal op de goed doorgelopen Nina, die de bal rakelings naast schoot. De laatste actie voor rust was een vrije bal aan de rechterkant van het veld. Deze werd veroorzaakt door de hakkende nummer 4 van Sporting die bedacht Nina even doormidden te hakken. De bal werd bij de tweede paal neergelegd door Cato. Nina was inmiddels alweer doorgelopen naar de tweede paal en kopte de bal net naast. De scheidsrechter fluit voor de rust.

In de rust gaven de trainers het vertrouwen dat we op deze manier door moesten gaan en dat de goals dan vanzelf gaan komen. De tactiek werd nog even aangescherpt maar vol vertrouwen begonnen de duifjes aan de tweede helft.

Echter was deze nog niet begonnen of de bal lag al in het netje bij Kay. Na een goed genomen indraaiende corner waaide de bal zo in de goal. Hannah was duidelijk te druk bezig met haar fidgetspinner en begon te juichen. Sander, Sandor of Sandy (tis maar net hoe je hem wilt noemen) vond dit toch wel erg gênant. De duifjes pepte elkaar op en gingen vervolgens weer verder met waar ze in de eerste helft mee begonnen waren, goed voetbal spelen! Bij de opbouw van Sporting kwam Nina volgens de scheidsrechter net te fel in waardoor hij haar bij hem riep. Laatste waarschuwing anders krijg je een plakje kaas (en kom je in het krijt bij de KaCO). Sporting schiet de bal van ver op de goal maar Kay haalt de bal goed uit de kruising. Uit deze corner valt echter wel de 2-1. De bal wordt bij de tweede paal neergelegd waar de lange hakkende nummer 4 van Sporting de bal vrij kan inkoppen.

Rond de 70ste minuut draait Jut goed weg van haar tegenstander die vervolgens haar hard op haar enkel raakt. Sander/Sandor/Sandy rent het veld in met water maar wordt weggestuurd door de scheidsrechter. Je moet wel eerst toestemming vragen! Nadat Jut ook al kramp had gehad, werd ze vervangen door Pien.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd waren er erg veel duels op het middenveld. Het was duidelijk dat Ody geen genoegen nam met een verlies en pepten elkaar nog voor een laatste keer op. Inmiddels zijn Arie, Dana en Lynn ingevallen voor Heuf, Til en Shan, wat voor nieuwe energie in het veld zorgt. Dana geeft 10 minuten voor tijd een dieptebal op Lau die neergehaald wordt in de 16 meter. Penalty! Ze kijkt Cato smekend aan maar ze  geeft het vertrouwen aan Lau. Lau twijfelt niet en schiet de penalty feilloos in. 2-2. Nog 5 minuten te spelen waarin voor beide teams nog een grote kans op de overwinning plaatsvindt. De eerste kans was voor Sporting. Na een ongelukkig weggegeven corner wordt Cato weggestuurd bij de paal en wordt haar plek overgenomen door Pien. Dat was een goede keuze want Pien kopt de bal van de lijn. Gelijk daaruit volgt een counter van Ody. Charly speelt de bal op Arie die 1 op 1 komt met de keeper van Sporting. Helaas keept de keeper van Sporting een goede wedstrijd en houdt de bal tegen. De scheidsrechter fluit voor het eindsignaal.

Een goede wedstrijd van de duifjes die eigenlijk 3 punten verdiend hadden. Deze week was de Kan of the match voor Kay die goed gekeept heeft!  De wedstrijd werd uitvoerig nabesproken op de verjaardag van Lynn onder het genot van wat biertjes en snacks. Volgende week staat de wedstrijd tegen de oud duifjes van Rivierwijkers op het programma. Als we zo doorgaan gaan die drie punten er zeker komen!

Opstelling: Kay, Nina, Til (Dana), Fleur, Cato, Heuf (Lynn), Lotje, Jut (Pien), Lau, Char, Shan (Arie)