‘De nacompetitie is weer in zicht voor Ody Heren Dos’ - Odysseus '91

‘De nacompetitie is weer in zicht voor Ody Heren Dos’

‘De nacompetitie is weer in zicht voor Ody Heren Dos’

Odysseus '91 2

5 - 0

Merino's de 2

20'
Assist: Lukas Jungen
50'
Mauro Edel (schot)
65'
Assist: Jan Bos
70'
Assist: Lukas Jungen
Gijs Holtus (schot)
75'

Competitie

1e klasse B

Datum

20 mei 2023 12:00

Scheidsrechter

Y.M. Broeken

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

20-05-2023

Daar zit je dan, maandagochtend, half in je dip, te achterhalen hoe de wedstrijd ook al weer ging. Voetbal.nl: 5-0, ohja zoveel hadden we gewonnen. Je zou het bijna vergeten na zo’n legendarische avond.

Maar wat was het ook een mooie dag voor een voetbalpot, zonnig weer met een aangename temperatuur van 20 graden. Het enthousiasme voor de wedstrijd was hoog, en het enthousiasme voor het event daarna ook. Bij het verzamelen leek het dat Nick al van Soenda kwam, gebaseerd op de strakke outfit die die al aan had. Maar niets was minder waar, hij was gewoon goed voorbereid voor de dag. Daarnaast bestond er het vermoeden dat Cassie handelingen had verricht om de wedstrijd een half uur te vervroegen om de kostbare tijd van Soenda meer te benutten. Dit kwam echter door een vervroegde wedstrijd van H1, bedankt mannen!

Dan op naar de wedstrijd. De sfeer was gemoedelijk, ontspannen en geconcentreerd. De brede selectie van Heren Dos was in grote getalen aanwezig waardoor ondergetekende een returnwedstrijdje nog even moest uitstellen en voor de verandering mocht gaan vlaggen (omdat Stijve zelf een wedstrijd aan het spelen was). Het basiselftal van Odysseus heren 2 kende de volgende samenstelling (V.l.n.r.v.a.n.v): Joram; de Pitbull, Neck, Meest vermakelijkste speler Thijmen, Stagge Sr.; Kante Blanc, De Tank, Dennilho; Lukasson, Vriis en Leones.

Na een warming up met hardstyle muziek op de achtergrond was het tijd om te beginnen. Gecontroleerd en volwassen beheerste Ody Heren Dos de wedstrijd en liet haar tegenstander, de Merino’s, de bal niet langer dan 10 sec vasthouden. De bal werd snel van links naar rechts gekanteld en geduldig werd er gewacht op een gaatje in de verdediging. Die kwam er dan ook meerdere malen en na een aantal gemiste kansen schoot Dennis (die een dijk van een wedstrijd speelde) de bal na een mooie combinatie in het netje. De verwachtingen lagen al niet hoog van de blauwe schapen maar dit niveau past echt niet in onze competitie. Wellicht mede doordat Ody 2 deze dag geweldig voetbal liet zien. Vedette Kante Blanc vertelde na afloop: ‘Zo eenvoudig en met overtuiging heb ik in mijn tijd bij H2 nog nooit gewonnen’. De tegenstander quote daarentegen voor de wedstrijd: ‘Op deze positie heb ik nog nooit in de basis gestaan’. Het belooft een eenvoudige overwinning te worden.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld niet heel anders dan de eerste helft. Ody was dominant en creëerde veel kansen, die ditmaal ook meer benut werden. Na een lange stand van 1-0 viel de 2-0 door een mooi spitsengoaltje van Riis, die ook een puike wedstrijd speelde. Dit kan eigenlijk over iedereen gezegd worden. Mooie combinaties leidde tot goede goals van Mauro (die nu een Rugbyburger moest halen), Dennis nog een keer en Gijs. Een opmerkelijk moment in de wedstrijd was een bal die tegen de scheids kwam en deze vervolgens aan Ody gaf. Onwetend over de boosheid van de tegenstander was lukas er alweer met de bal vandoor naar de laatste linie van de Merino’s. Er werden afwisselde termen geschreeuwd als “tyfushond” “klootzak” “teringlijer” “trap hem neer” door de twee centrale verdedigers. Tot op de dag van vandaag onduidelijk of dit naar Lukas, de scheids of Thijmen was. Hoe dan ook een raar moment, en voor de rest (op de rechtsachter na) was het een aanzienlijk sportief duel. Mede door een goede wedstrijd van de scheids. Hopelijk heeft Willem hier iets van opgestoken om toe te passen bij zijn scheidsrechter kunsten, bedank nog Wil!

Het eind van de tweede helft raakte Ody haar concentratie een beetje kwijt door een voorsprong van 5-0 waardoor er wat kansjes voor de goede spits van de Merino’s kwamen. Maar de verdediging bezweek niet en heeft er samen met Joram voor gezorgd dat er geen tegengoal is gevallen. Dit positieve doelsaldo bleek erg belangrijk aangezien directe concurrent SCH punten heeft laten liggen en bij verlies volgende week tegen Rivierwijkers heeft Ody de nacompetitie weer in eigen hand. Daarom het voorstel dat Cassie deze week Rivierwijkers klaar stoomt om over SCH te walsen.

Afin, het was een perfecte voetbaldag geweest en nu was het tijd voor het echte werk. De indonesische eilanden van Soenda waren even in het pittoreske Utrecht opgezet, om hier nog na te dansen op de overwinning. Een betere zaterdag kan men bijna niet wensen. Op naar volgende week waar weer geknald mag worden in Amsterdam.

JN

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!