Kloostergaarde 10
3998KD
SCHALKWIJK
tel. 030-6011584

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. De start van het nieuwe seizoen. En niet zomaar een seizoen; deze keer is D6 terug te vinden in de 4e klasse! Mindere fans van het team noemen het een geforceerde consequentie van het bijzondere beleid van de KNVB, wij noemen het liever een welverdiende promotie. Afgelopen seizoen is namelijk bekroond met een prachtige vierde plaats, uiteindelijk terecht achter Desto (hopelijk creëren we hiermee weer wat goodwill bij de meest trouwe lezer van onze wedstrijdverslagen, beter bekend onder het pseudoniem supporter Desto). Tijdens de jaarlijkse teambespreking werd al duidelijk dat de ambities hoog zijn; minimaal van alle oude 5e klassers winnen voor een mooie plaats in de middenmoot in de eerste seizoenshelft!

In aanloop naar de seizoenstart kregen we te kampen met wat tegenslagen. De eerste twee bekerwedstrijden werden verloren en het blessureleed was aan de hoge kant, waardoor de selectie wat werd uitgedund. Desondanks stonden we vol goede moed in het regen-overgoten Schalkwijk, met onze vaste toppers Roos, Markie en Af als geblesseerde support langs de lijn en onze nieuwe aanwinsten Nora en Hannah (direct omgedoopt tot Frans vanwege naamsverwarring binnen het team) in het veld.

De boodschap van Marien was duidelijk; uit grondige analyse bleek dat Schalkwijk VR1 in het verleden punten had laten liggen tegen onze meer beruchte tegenstanders, dus er lagen kansen om ze met een verliespot het veld af te sturen. Door de weersomstandigheden stond de basiself met natte onderbroek maar gepaste strijdlust aan de aftrap. Waar in de eerste minuten Schalkwijk iets meer de boventoon leek te voeren, schakelde dit snel om en trokken wij de wedstrijd naar ons toe. Hier en daar verscheen zowaar tiki-taka voetbal waar het Barcelona van tegenwoordig jaloers op zou zijn. Met als klap op de vuurpijl: een prachtige pegel van onze aanvoerder Lot vanaf randje zestien die zorgde voor een verdiende voorsprong. Helaas kon Noah, keeper en MVP van afgelopen seizoen, ondanks opnieuw sublieme reddingen, een van de doelpogingen van duidelijk de beste schutter van Schalkwijk niet keren en gingen we met gelijkspel de rust in.

In de kleedkamer klonk direct: We gaan hier niet met verlies naar huis! En zo geschiedde. Maar niet voordat er even tijd moest worden genomen het gehele team na de rust weer op het veld te krijgen, want waar was onze CV?! Afijn, we moeten nog wennen aan de 4e klasse. Terug naar de wedstrijd: Het bleef lang spannend in de tweede helft, maar het initiatief lag overduidelijk bij ons. De kansen bleven maar komen, waardoor de 1-1 op het scorebord steeds onterechter begon aan te voelen. Gelukkig kwam een paar minuten voor tijd de verlossing. Met een perfect passende voorzet van Car kon de bal precies in het net worden geprikt. Uitzinnig van vreugde gooiden we de wedstrijd in het slot. De eerste drie punten zijn verdiend! Op naar de apenrots om de overwinning te vieren.