Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 43

Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

♫ Zaterdagochtend de wekker gaat ♫. Gelukkig maar, anders waren we zeker niet om 9.00 aanwezig geweest voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Een vroege ochtend voor de mannen van Hornbach 4 en VSC 2. Vooral de uitploeg leek hier last van te hebben gehad, zij kwamen 10 minuten voor de aftrap het veld op lopen met een selectie van twaalf spelers, maar zonder keeper. Dit gaf de thuisploeg ♫ een nieuwe kans voor een heldendaad ♫ en die werd met beide handen aangegrepen, binnen twee(!) minuten stond Hornbach 4 al met 1-0 voor. ‘One-season-wonder’ Thijs werd na een mooie aanval over rechts perfect vrijgespeeld en werd bediend door Michiel waarna hij de bal keurig in de benedenhoek schoot.

De rest van de eerste helft stuurde de thuisploeg VSC van het kastje naar de muur, de bal ging goed rond op het natte kunstgras en de bezoekers kwamen er niet aan te pas. Het meest notabele moment was nog wel de ‘Can of the Match’ prijs die deze week naar Emiel is gegaan voor de bloedneus die hem geschopt werd vijf minuten nadat hij erin was gewisseld. Noah deed ook nog een dappere poging naar de niet zo felbegeerde prijs door een grote kans hoog over te schieten terwijl er drie teamgenoten vrij stonden voor het doel.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld, VSC werd sterker en nam het initiatief door de bal voor lange perioden in de ploeg te houden, dit zorgde vooral bij problemen aan de linkerkant van de verdediging bij Ody maar echte kansen volgden niet voor de bezoekers.

Na 85 minuten klonk De Körk eindelijk weer luid over het hoofdveld nadat Esra er 2-0 van had gemaakt door, na een goede combinatie met Daan in de hoofdrol, 1 op 1 met de keeper de bal koeltjes tegen de touwen te schuiven. In de laatste minuut mocht Hornbach 4 nog een keer juichen; na een goede steekbal van Esra wist de T(h)ijs-tandem elkaar voor het eerst dit seizoen te vinden. Tijs gaf een strakke voorzet die Thijs keurig binnenliep bij de tweede paal. Na drie doelpunten in de eerste twee bekerwedstrijden beginnen we toch echt te twijfelen aan zijn bijnaam “One-season-wonder”. Eerst maar eens de competitie afwachten…

Uiteindelijk een comfortabele overwinning, zelfs met een relatief kleine selectie, mede mogelijk gemaakt door blessures en door H3. Dit biedt een goed vooruitzicht naar de competitie waar Hornbach 4 weer hoge ogen wil gooien. Volgende week staan er twee wedstrijden op het programma; op donderdagavond thuis tegen de Rivierwijkers voor de beker en zaterdagochtend wordt in Amersfoort de competitie afgetrapt tegen CJVV. Als klap op de vuurpijl wordt Hornbach 4 natuurlijk goed gerepresenteerd op het openingsfeest zaterdagavond, waar hopelijk nagenoten kan worden van een mooie voetbalweek.

Nog een laatste ‘shout-out’ naar onze debuterende keeper Ramses, hij wist de nul te houden in zijn eerste wedstrijd!