Vrouwen beker zaterdag poulefase Groep 3 03

Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Op zaterdag 17 september was het zover: de tweede bekerwedstrijd van Ody dames 4+1 tegen SVO Krommerijnstreek VR1. Na wat ontbrekende sokken, ballen en shirts die nog tevoorschijn moesten worden getoverd, lustrumboeken die eindelijk konden worden opgehaald en Aal die eerst aan haar scheidsrechtersplicht moest voldoen, kon de bal eindelijk weer rollen. Het rugbyveld lag er zowaar prachtig bij (voor rugbytermen tenminste) en het zonnetje kwam langzaam door nadat er juist een hoop regen was voorspeld. Allemaal ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal zou je denken! En dat werd het zeker. Ody dames 4+1 begon sterk en liet gelijk zien wie er de baas was. In de eerste vijf minuten was er al een mooie actie op de linkerflank van Anna waarna zij op goal kon schieten, maar helaas belandde deze poging in de handen van de keeper. Toch gaf deze kans iedereen moed en in de 9e minuut werd de goede start beloond: Romy krijgt met een mooie hoge voorzet de bal bij Tin die hem vervolgens knap langs de keeper werkt: 1-0!! Ody blijft sterk, maar helaas komt de tegenstander er in de 17e minuut op een gelukkige manier door waardoor de bal in het verkeerde net beland. Emma kon de bal nog aantikken, maar helaas was dit niet genoeg voor een redding: 1-1… Maar, dames 5 is dames 5 niet als de koppies gelijk weer omhoog gaan. Na een rommelige periode kwam daar dan toch de volgende kans. Ans schiet de bal naar Eline, Eline geeft een voorzet op Tin, maar die is net te kort. De bal belandt bij de tegenstander die hem vervolgens weg probeert te werken, maar de bal komt toch weer bij Eline terecht. Eline neemt de bal rustig aan en schiet hem in de verre hoek: 2-1!! Een heerlijke manier om de rust in te gaan. Na wat banaantjes en een glaasje ranja start de tweede helft. Aan beide kanten zijn er doelpogingen en het spel gaat op en neer. Gelukkig kan onze Tin de wedstrijd helemaal beslissen door een (volgens haarzelf) “lelijk goaltje” erin te schieten. Ze onderschept de bal van de keeper die op dat moment te ver uit haar doel staat. Tin gaat een verdediger voorbij en schiet vanaf zo’n 30 meter de bal in een leeg doel: 3-1!! Tot Tin’s grote teleurstelling komt alleen Eline naar haar toe om te juichen, maar na de wedstrijd werd geconcludeerd dat iedereen liever even op adem kwam en het niks te maken had met de schoonheid van het doelpunt. De wedstrijd kwam langzaam tot een einde. Ook de grensrechter van de tegenstander – die enkel wist hoe je de vlag omhoog moest doen – mocht de pret niet drukken. Die wedstrijden aan het begin van het seizoen hakken er altijd op in, maar gelukkig was Ody dames 4+1 de sterkste vandaag. Dit werd natuurlijk gevierd met wat kannetjes! Op naar de volgende wedstrijd, die al over iets meer dan 48 uur gespeeld zou gaan worden…