3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Het weer op deze koude zaterdag is net zo wisselvallig als de resultaten van de afgelopen weken. Onterecht verliezen, punten sprokkelen op dinsdagavond; alles is al een keer langsgekomen. Op deze (af en toe) zonnige zaterdag hadden we er zin in, de drie punten moesten gepakt worden. We spelen vandaag tegen DHSC Vrouwen 1, een team dat net als wij onderaan de ranglijst hangt. We zien mogelijkheden om de eerste 3 punten van 2022 binnen te halen.  Met een goed gevulde dugout wordt er afgetrapt.

De wedstrijd begint met kansen voor beide teams. Een voorzet van Milène komt bij Anne terecht, maar die schiet in de handen van de keeper. Even later is het wel raak; Pim krult een voorzet van Jente met finesse in de kruising. De ontlading op het veld en bij het publiek is duidelijk hoorbaar, we staan voor én hoe!! Het is ondertussen gaan regenen, maar dat mag de pret niet drukken. Afke is on fire met goede verdedigende acties en zelfs een hakje achter haar standbeen langs. Het duurt niet lang voor we weer kunnen juichen. Een schot van Anne wordt gekeerd door de keeper, maar Pim schiet de rebound goed binnen. Het sneeuwt inmiddels en vanaf de bank wordt gezegd; ‘Ik wil de 3-0 in de eerste helft zien’. DHSC heeft wat kleine kansen maar deze gaan naast en over. De voorsprong geeft rust en dat is ook te zien in het spel. Het is een vermakelijke wedstrijd en we komen er goed uit met aanvallen over verschillende schijven. Er worden ook veel duels gespeeld. Zo heeft Afke een ‘worstelwedstrijd met haar tegenstander’ en heeft Jente een open knie en  wat rode spetters op haar broekje en sokken na een sliding. Rumour has it dat die pleister nog steeds ergens op het veld zwerft… Even voor rust denkt DHSC te scoren, maar de scheidsrechter fluit voor een vrije trap voor Ody. Even later is het wel raak. Na een goede individuele actie schiet een aanvaller van DHSC de bal beheerst in de korte hoek. We gaan de rust in met een 2-1 voorsprong, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld.

Terwijl Ellis en Geert de bank warm hielden begon Lotte aan de warming-up, ze vervangt Anne in de voorhoede. DHSC begint de tweede helft goed met meerdere kansen die (gelukkig) niet verzilverd worden. Britt speelt een grote rol met katachtige reddingen en houdt haar doel schoon. Ondertussen is het begonnen met sneeuwen en raakt Bibi de lat met een afstandsschot. In de 55e minuut is er een grote kans voor Lotte na een goede voorzet van Jente. Ze schiet de bal helaas niet tussen maar naast de palen en Anne baalt daar langs de lijn aardig van. Dat wil zeggen; een dramatisch gejammer en een klein mepje op de dugout. Het is wederom Pim die Anne even later wél kan laten juichen. Met een prachtig afstandsschot via de onderkant van de lat, haar derde goal van de middag,  beslist ze de wedstrijd. Julianne en Vera komen in het veld voor Milène en Yas en spelen allebei een goede wedstrijd.  Het blijft nog even spannend in de laatste 20 minuten van de wedstrijd, maar goed keeperswerk van Britt houdt ons overeind. Alsof het nog niet mooi genoeg was schuift Pim twee minuten voor tijd ook haar vierde goal binnen. Niet veel later floot de scheids af en wisten we dat de drie punten binnen waren. Knuffels en high fives werden uitgedeeld en Pim was the mvp. Weer en Wind werden getrotseerd, maar het resultaat mag er zijn! En zoals Britt zo mooi zong; come on you purple girls, Odysseus we love you!