Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Eindelijk weer tijd voor een wedstrijd en niet zo maar één. De tegenstander op deze zaterdag ochtend was DOVO uit Veenendaal. In het begin van het seizoen was een kleine delegatie van heren 3 afgereisd naar DOVO en vervolgens met een 8-1 nederlaag terug naar Utrecht gestuurd. Hetzelfde DOVO staat op dit moment één na laatste. Het recept zou je zeggen voor een gemotiveerd team hunkerend naar revanche. Zo won het Feyenoord dat in 2011 met maar liefst 10-0 van PSV verloor, dat zelfde seizoen de thuis wedstrijd, want ze lieten zich niet twee keer de kaas van het brood eten. En zo zei groot NFL coach Vince Lombardi ooit (5x NFL & 2x superbowl): “It’s not whether you get knocked down, it’s whether you get up”.

Maar als je de jongens van Odysseus heren 3 op de ochtend van zaterdag 7 mei 2022 binnen zag druppelen op Olympos, was die gretigheid niet meteen van de gezichten af te lezen. Duidelijk was wel te zien dat Koningsdag en Bevrijdingsdag niet al te lang geleden waren. Na een tactische bespreking in de kleedkamer liepen de mannen naar het veld. Bij ons in het team zijn zinnen als “op kunstgras hadden we ze ingemaakt” of “op kunstgras hadden we het deze tegenstander een stuk lastiger kunnen maken” eerder regel dan uitzondering. Nu we dus om 10:00 op het hoofdveld (kunstgras) mochten spelen waren de verwachtingen hoog. Tijdens de warming up werd ook duidelijk dat de jongens er ook echt wel zin in hadden en het DOVO zeker ook wel lastig zouden gaan maken.

Terwijl het fluitsignaal klonk, scheen de zon op de gespannen gezichten van de mannen. Diezelfde gezichten die over een paar uur rood zouden gloeien door een combinatie van te veel zon en te veel bier.

De mannen van Odysseus hadden duidelijk het overwicht de eerste helft en hier en daar werd een kans gecreëerd in tegenstelling tot DOVO dat maar weinig van zich liet zien. De tweede helft begonnen voor Odysseus ook de grote kansen te komen, helaas leek er vandaag collectief besloten te zijn om op het vangnet achter het doel te mikken in plaats van op het doel zelf. Zo bleven goals dus lange tijd uit. Tot Joren in de 75ste minuut opendraaide en de keeper volledig het bos in stuurde, waar de keeper in de hoek verdween, schoof Joren de bal subtiel door het midden. 1-0 voor de thuis ploeg! Enkele minuten later scoorde DOVO helaas de gelijkmaker uit een hoekschop. Een goudenwissel van de coach van DOVO, want de desbetreffende speler stond pas minuten binnen de lijnen. Het tegenovergestelde kan daarentegen gezegd worden over de wissel van coach Michael, want de man die hem had moeten dekken (Nils), stond nog korter binnen de lijnen. Hiermee werd ook meteen de eind uitslag op het bord getekend en gingen beide teams met 1 puntje naar huis. Wat overigens meer is dan beide ploegen tot nu toe gemiddeld per wedstrijd weten binnen te slepen.

Kort analyse: Er werd leuk gevoetbald, maar het was vooral veel te warm. Dinsdag op naar Achterberg om onszelf eens even van onze beste kant te laten zien en ons zo nog steviger in de middenmoot te vestigen.