Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Op een zonnige zaterdag 4 maart mocht Ody H1 aantreden tegen hekkensluiter OSM '75. De laatste overwinning van Ody dateerde alweer van 16 oktober, waardoor de ploeg was afgezakt naar plek 12 (nacompetitie). Het was daarom absoluut zaak dat er weer DRIE PUNTEN werden gepakt. De waslijst aan blessures was nog steeds onverminderd groot, dus er werd gretig gebruik gemaakt van het voetbalvrije weekend van het 2de elftal. Maar liefst vier spelers waren bereid om aan te sluiten, waarvoor hulde! Daarmee begonnen de paarswitten in de volgende formatie aan de wedstrijd: Kaspar; Pim, Struuk, Bas, Steven; Julian, Jeroen, Kamiel (Joris); Axel (Felix), Curran (Timo), Jochum (Nick)

De wedstrijd begon en de K(w)aak op Noord was goed gevuld. Dat een driepunter broodnodig was was niet gelijk af te zien aan de mannen in het paars, want de wedstrijd begon erg slordig. Ody had moeite met de opbouw van OSM en was zelf (te) slordig aan de bal om tot grote kansen te komen. Eén van de eerste (en spaarzame) mogelijkheden van OSM in de eerste helft was gelijk raak. OSM kwam door over links doordat de paarswitten niet goed stonden opgesteld en een aanvaller kon de achterlijn halen. Deze trok de bal terug richting penaltystip (kijk en leer), vanuit waar de bal werd ingeschoten. Via het blok leek deze naast te gaan rollen, maar in een uiterste krachtinspanning wist Steven de bal nog net voor de achterlijn weg te werken. In eigen doel, 0-1.

Dit was het signaal voor Ody om wat meer aanvallende intenties te tonen. Zonder tot hele grote mogelijkheden te komen werd de druk wel steeds verder opgevoerd en had OSM wat meer moeite om van eigen helft af te komen. Vlak voor rust wist Curran open te draaien op rand 16 en Kamiel weg te steken. Die wist hier wel raad mee en met een hard schot in de lange hoek kwam de gelijkmaker op het bord, 1-1! Waar spelers bij een doelpunt nog wel eens omhoog wijzen, wees Kamiel naar een vrij specifieke paarse plek in zijn nek. Merkwaardig, maar iedereen haalt zijn motivatie natuurlijk ergens anders vandaan. Vlak na dit doelpunt de volgende tegenvaller op personeel vlak, want Axel had na een week ziekte niet genoeg puf om de wedstrijd uit te voetballen. Hij werd vervangen door Felix, rust.

In de tweede helft dezelfde namen aan de aftrap, maar met een flitsende start. Binnen een paar minuten een geniale cornervariant, waar Steven liet zien eigenlijk toch rechtsbenig te zijn. Met een goede voorzet op maat wist hij Bas in staat te stellen de 2-1 binnen te knikken. Het schijnt dat hij dit bij 2 nooit zo doet, dus blij dat hij zijn verborgen krachten weer heeft weten te tonen. De grensrechter probeerde dit feestje nog te verstoren, maar de scheidsrechter bleef bij zijn eigen waarneming. Zaak was om de voorsprong snel verder uit te breiden om de wedstrijd comfortabel uit te kunnen voetballen.

Na weer een goede voorzet van Steven, ditmaal met links, leek dit te lukken maar in de scrimmage en vanaf 2 meter wist Ody het netje niet opnieuw te doen bollen. Aan de andere kant kwam OSM uit een gevaarlijke uitbraak ook in scoringspositie en zij gingen hier, in twee instanties, een stuk zorgvuldiger mee om. Deze goal had wel een flink luchtje van hands, maar ook ditmaal liet de scheidsrechter zijn assistent staan en gaf hij aan dit zelf niet te hebben waargenomen. Ruggen rechten en door.

Sprankelend en overtuigend werd het vanuit de kant van Ody nooit deze wedstrijd, maar al met al werden er toch behoorlijk wat kansen bij elkaar gevoetbald. Steven kwam een aantal keer gevaarlijk door aan de linkerkant, Jochum kopte een harde voorzet een paar meter langs de verkeerde kant van de paal en invaller Nick wist de communicatie tussen hoofd en voeten niet tot iets doeltreffend te laten leiden. Net toen het leek alsof het weer niet ging lukken kwam Ody erdoor, ditmaal via de rechterkant, en werd er vanaf de achterlijn een hoge voorzet richting tweede paal gegeven. Steven kon deze nog net binnen houden en bracht de bal in één keer terug voor de goal in de hoop dat hier nog iemand zou staan. Met de keeper uit positie was het voor Timo een koud kunstje om de bal binnen te werken, maar wat een belangrijke goal! Hierna wist Ody de wedstrijd volwassen en zonder nog echte kansen tegen te krijgen uit te spelen en was een overwinning eindelijk weer een feit.

Hopelijk was deze wedstrijd, en dan vooral de drie punten, de start voor een goede week waarin aankomende dinsdag al in Hei- en Boeicop, een agrarisch dorp met enkele transportbedrijven (Wikipedia, 2022), de inhaalwedstrijd tegen HSSC '61 op het programma staat en Focus deze zaterdag op bezoek komt. Want deze drie punten smaken naar meer!