Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Het was zaterdagmiddag 29 januari 2022. De eerste competitie wedstrijd in meer dan een maand (49 dagen!) stond op het programma. De tegenstander was Zwaluwen Utrecht. Met gezonde zenuwen kleedden we ons om en gingen we richting het veld. Na een goede oefenwedstrijd tegen dames 7 de week ervoor, waren we er weer helemaal klaar voor. Tijd om onze skills te laten zien en te bewijzen wat voor kampioenen we zijn. Voor het eerst speelden we op het hoofdveld, dus we kregen er heerlijke muziek bij tijdens de warming-up, die best door had mogen gaan tijdens de wedstrijd. We zouden eindelijk kunnen feesten op muziek bij een doelpunt. Dan moesten er natuurlijk wel doelpunten vallen…

De tribune was goed gevuld en het publiek was goed gestemd toen we rond 15.00 begonnen aan de wedstrijd. Wij hadden na wat opstartproblemen, die kenmerkend zijn voor dames 6, de overhand. We speelden een sublieme eerste helft, waarin maar liefst 3 doelpunten vielen. Tessa schoot een snoeiharde penalty binnen na opzichtig hands van de tegenstander. Vervolgens maakte ze ook nog een “echt” doelpunt door de bal vanaf rand 16 net onder de lat te plaatsen. Waarna Noot de score voor de eerste helft af maakte met een goed geplaatste bal strak in de linker onderhoek. De keeper kon er niet meer bij. De winst leek binnen.

We hebben het maar niet te veel over de tweede helft. Een korte samenvatting: het begon prima totdat Robin helaas uitviel met een knieblessure. Daarna liep het niet heel lekker meer. De tegenstander liep vaak vrij en kon meer druk zetten, waardoor wij niet meer goed konden opbouwen. Gelukkig stond onze verdediging als een huis en wist de tegenstander niet te scoren. Eindstand: 3-0. Die belangrijke 3 punten voor het kampioenschap waren binnen.

De derde helft maakte de tweede helft weer helemaal goed. Er was van tevoren gereserveerd bij Walden om wat te gaan drinken en een groot deel van het team ging daar gezellig naartoe om de dag af te sluiten. Nu op het programma: VIOD en de pittige wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 van de competitie. We gaan er vol goede moed tegenaan.