Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Vandaag stond er een bekerwedstrijd op het programma. Alles of niets dus. De tegenstander van vandaag was WV-HEDW VR1. De meiden van WV-HEDW VR1 spelen toevalligerwijs in dezelfde competitiepoule als de duifjes en staan daar stijf bovenaan, dat belooft een zware wedstrijd te worden. Na het leveren van ongelooflijk veel strijd verlieten de duifjes uiteindelijk het veld met een 0-1 achterstand, wat gezien recente uitslagen van de tegenstander heel netjes was. Met oog op het wedstrijdbeeld had er jammer genoeg wel meer ingezeten.

Beide teams begonnen sterk, het spel ging over en weer maar de kansen waren in de beginfase van de wedstrijd vooral voor de meiden uit Amsterdam. Door een van de lijn gehaalde bal in minuut 4 werd voorkomen dat we al snel achter de feiten aan gingen lopen. Vervolgens was het aan ons om te laten zien wat we in huis hebben. Er werd goed gecombineerd en zo kwamen we steeds dichter bij de goal, tot echt grote kansen leed dit helaas niet. Een volley van ver door Jutka en een afstandsschot van Hanna waren voor de doelvrouw van de tegenstander, die overigens een verleden heeft als 3de keeper van Ajax vrouwen een aantal seizoenen geleden (We mogen Cato bedanken voor deze ontzettend nuttige inside information), makkelijk te pareren. Ondanks het uitblijven van echt gevaarlijke situaties hielden we ze vast op hun eigen helft, tot op een gegeven moment een hoge diepe bal van de tegenstander in minuut 27 door goed druk zetten op Cherelle uitmondde in een doelpunt…

In de volgende fase is het aan Cherelle om de duifjes in de wedstrijd te houden, dit doet ze uitermate goed. Een aantal heel grote kansen worden heel goed gered! Vanaf de blokhut wordt door een oud bestuur fanatiek getrommeld om de moed erin te houden! Voor de bank leverde dit vooral stress op maar het was de sfeer helemaal waard natuurlijk. De laatste fase van de eerste helft was weer voor ons, we hielden ze goed vast op de andere helft maar een jammer genoeg terugkerend thema, het gebrek aan het creëren van echt gevaarlijke kansen, bleef ook nu aanhouden.

Na de rust vervolgde het strijden zich en ging het spel wederom op en neer. Veel goede combinaties van de duifjes tegenover een aantal gevaarlijke aanvallen van de Amsterdammers. Echter, veel aanvallen van de Amsterdammers werden afgevlagd door onze Rinus, dit scheelde weer een beetje loopkracht en gevaarlijke kansen tegen dus ons hoor je niet klagen. Een van de benoemingswaardige gebeurtenissen in de tweede helft is het moment waarop Pim een mooie steekpass geeft op Arie die vervolgens, op volgens ons niet-reglementaire wijze, wordt neergehaald in het 16 meter gebied. De scheids geeft geen penalty en een beetje verontwaardigd vervolgen we de wedstrijd. De duifjes met het betere van het spel worden niet beloond met een doelpunt. Een aantal afstandsschoten en wat corners waren niet genoeg om van de nul af te komen. Gestreden tot het laatste fluitsignaal, helemaal kapot bij het verlaten van het veld. Zonde dat al dit harde werken niet met meer resultaat beloond kon worden.

Op een gegeven moment merkt Cato scherp op dat de tegenstander niet groot was, niet stevig was maar wel kon voetballen en dat dit dus echt een tegenstander voor ons is. Dit belooft wat voor over 2 weken, dan staan de duifjes namelijk weer tegenover WV-HEDW VR1, ditmaal voor de competitie. Zelfde dag, zelfde tijd dus ik zou zeggen wees erbij maar gezien de nieuwe maatregelen is dit niet helemaal politiek correct om te vragen. Eerst maar op naar volgende week, dan reizen de duifjes af naar Leiderdorp om tegen RCL te laten zien wat ze waard zijn.

Opstelling: Cherelle, Marloes, Ann H, Tirza (56’ Pien), Anne vd H, Jutka, Hanna, Nina, Shan, Arie (78’ Anne A), Pim (72’ Lynn)