Amsterdamsestraatweg 1015
3555HT
UTRECHT
tel. 030-2440448

Elinkwijk. Een sterke ploeg die bovenaan staat in de competitie. Of we dat intimiderend vinden? Natuurlijk niet. Na weken geen wedstrijd door typische Nederlandse weeromstandigheden zijn we meer dan gebrand om te winnen. We spelen op een veld uit 1820 met vintage kunstgras. Even wennen maar dames 6 is niet snel uit het veld geslagen. Nadat de tegenstander ons tijdens de warming up nog wat probeert te imponeren met harde muziek van onder andere k3, ch!pz en Frans Bauer gaat de wedstrijd van start.
Het was een moeizame eerste helft. De tegenstander dwingt ons af en toe om met 15 man op zo’n 8 vierkante meter te voetballen en we kunnen ons eigen spel nog niet zo spelen. Het is wat gepingpong (is dat een woord?) maar er zitten ook momenten bij waar de oranje leeuwinnen trots op zouden zijn. Met goede moed starten we de tweede helft met 0-0 op de teller. En dan, de kans van 1 op 100. Voor het eerst dit seizoen hebben we een tactiek bij de corner. Hoewel onze trainer Noah niet graag toegeeft dat corners nuttig kunnen zijn, zal hij deze woorden na vandaag nooit meer uitspreken. De bal wordt genomen en dan plots, onze centrale verdediger Iris bij de tweede paal die hem zo het goal in bonjourt. Een terechte voorsprong. Na dit geweldige gevoel geven we geen kans meer weg aan Elinkwijk, die drie punten zullen en moeten mee naar huis genomen worden. Met een 0-1 winst is dames 6 weer terug in de strijd voor het kampioenschap.