Meer kannen dan doelpunten, wederom.

Meer kannen dan doelpunten, wederom.

Odysseus '91 5

0 - 1

VVU Ardahanspor 2

Competitie

4e klasse 22

Datum

13 november 2021 15:00

Scheidsrechter

G.A.R. Kreulen

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Na de invoer van jaarlijkse corona maatregelen verzamelde ody heren 5 zich voor de kantine van olympos. Het affiche van de dag stond namelijk op het progamma, Odysseus – VVU Ardahanspor. Na het optrommelen van 4 extra krachten vlak voor de wedstrijd had ody een goede brede selectie. Eenmaal in de kleedkamer zat de stemming er goed in en had iedereen vertrouwen in een goede afloop, zo ook Coach Britt wie de opstelling bekend maakte, na een overschatting van de professionaliteit van het team (de basis 11 moesten namelijk nummer 1 t/m 11 aan) eindigden onze CB Bram N. met nummer 9 aan de aftrap. Eenmaal op het veld aangekomen leek alsof het gehele team een transfer naar de zandbak had gemaakt want het gras was ver te zoeken. Na een goede warming-up kwam de tegenpartij 10 min voor de aftrap ook aan kachelen, ody stond 1-0 voor. De wedstrijd kon beginnen.

Echter bleek niets minder waar te zijn, VVU begon scherp aan de wedstrijd en begon hoogdruk te zetten. Het leek alsof ody hiervan schrok en begon de eerste paar min foutjes te maken. Na goede coaching van gelegenheids Captain Rick begon ody na een tijdje prima onder de druk vandaan te voetballen en begon het zowaar te combineren. Na de eerste doorgevoerde wissels werden er ook zowaar kansen gecreëerd. Een goede combinatie van de 2 extra krachten voorin (vriend van Paddy, wie verrassend goed Nederlands sprak, Paddy why cant you speak Dutch yet? En een vriend van Melle) zorgde voor een hard schot op de lat. Bij een corner voor VVU kwam de CB van de tegenpartij naar voren, wie volgens coach Bas ‘’de grootste persoon is die hij ooit heeft gezien’’. En Bas loopt al tijdje op deze aarde rond dus hij kan het weten. Er moet gezegd worden dat deze persoon ook wel rond 2 meter 10 opereerde. Na een kopbal en een goede redding werd de bal in 2e instantie erin geprikt, 0-1. Voor de rust kon dit niet meer rechtgetrokken worden. 

Na wederom een speech van Coach Bas in de rust stapte ody het (ondertussen) schemerige veld weer op.

In de 2e helft ging het gelijk op had ody zelfs een beetje de boven liggende hand, maar tot echte kansen kwam het niet. Er werden nog wel een paar voorzetten gegeven maar niemand kreeg ze voet of hoofd ertegenaan. Na nog een paar geweldige saves van keeper Paddy liep VVU niet nog verder uit. In de laatste 10 min zette ody nog even extra aan wat uiteindelijk de gelijkmaker betekenden, echter werd deze (discutabel) afgekeurd. De puf was er daarna uit en de Odysseanen druppelde na wederom een verliespartij van het veld af. 

Dit voelde toch wel als één van de zuurste zaterdagen, zeker omdat de tegenstander ook niet hun beste dag had. Maar goed lessen zijn geleerd, nieuwe regels zijn gemaakt en met vol goede moed wordt er alweer naar voren gekeken. De 3e helft is overigens met dubbele cijfers gewonnen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!