MIEN TOAL

MIEN TOAL

Odysseus '91 VR4

5 - 0

Vriendenschaar VR2

Silke Hulman (kopbal)
Assist: Judith Hoex
Anne Stolk (scrimmage)
Anne Lanting (omhaal)

Competitie

4e klasse F

Datum

30 oktober 2021 10:00

Scheidsrechter

M. Bots

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Opstelling

Zaterdagochtend, de wekker gaat. Gisterenavond was het niet persé te laat, maar toch: ze staan niet paraat. Want halverwege haar tred richting de groene mat, heeft een zeker mevrouw Krijgsman rechtsomkeert moeten maken. Na enige tijd geduldig wachten door haar lieftallige teamgenoten, wordt, onder het nodige gevloek en getier, een tas met paarse shirtjes de kleedkamer ingetyft. Voor het oog van de aanwezigen, en dus gelukkige trainerts, worden de laatste shirts nog aangetrokken (jullie missen wat als jullie er niet zijn heren) en kan er aan de voorbespreking begonnen worden. In één woord: oorlog. 

Dat is mien taal, denkt Judith, MIEN TOAL. Dus die mietert zeer kundig de bal in de 9e minuut op het koppie van Silke, die hem er beheerst doch hard in knalt. Het staat 1-0. Maar Linkerhoex is er nog niet klaar mee, nadat Lara haar de bal vanaf het middenveld voor de goal weet te geven, gaat het ‘tikkie takkie’ (Wedstrijdboekje, 2021). Hier doet Judith een kleine Messi en speelt 3 verdedigers uit, ze besluit het eens in een andere hoek te zoeken en legt hem er rechtsboven in. 

Nu ga ik jullie alvast verklappen: het werd 5-0, en ik heb ook nog wat anders te doen vandaag. Dus we gaan het toch wat beknopter aanpakken. De 3-0 was een uitstekend kunstje van Bo die tijd en ruimte vond, en Stolk. ‘WAJOW’ (Wedstrijdboekje, 2021). 4-0: Jamil weet van geen ophouden, en legt de bal op de penal neer voor Nienke. Die komt uit het Noorden en die dacht ‘Schaiten! NOU!.’ Huts. D4 proeft het bier al. Maar niet zonder er met een klapper uit te gaan. Anne Lanting had namelijk al een tijdje geen aandacht gehad, dus die moest zich even laten gelden. Daar gaan we natuurlijk niet in mee: gewoon subtiel balletje vanaf de achterlijn/linkerhoek rechts onderkant lat en vervolgens in de kruising. Alledaagse goal. Niks mee aan de hand. Ik hoor jullie al denken: dat was niet beknopt. Nou, opdonderen met je commentaar.

Want we hadden genoeg mensen met commentaar mee. In de stromende regen stond Jamil de regenjas van de scheidsrechter vies te maken (en af en toe een vlag omhoog te steken). Te gefocusseerd om de wedstrijd te volgen vroeg deze verstrooid: ‘hoeveel staat het nu?’ In koor werd haar vanaf de bank verteld dat het 5-0 stond. ‘Nee, nee, nee…. Moet echt meer’ werd er hoofdschuddend geconcludeerd. En dat heeft D4 ter harte genomen. Zaterdagavond regende het punten die op zondagmorgen werden geïnd: +2, +3, +1, +3. Gaat u maar door. De HH-continues. Het Excel bestand is bijgewerkt. Kom jij naar het D4 scharrelfeest?

HV(j)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!