4133AX
VIANEN UT
tel. 0347-373233

Opstelling Odysseus '91 VR4

Brederodes, die kenden we nog van de scheids die in een eerder seizoen 44 vrije trappen tegen gaf. Dat belooft wat voor deze wedstrijd! Een wedstrijd zonder trainers en blessa’s, dus we moesten het op eigen houtje doen én op karakter. Er moest extra veel in het veld gecoacht worden en wissels veranderden tijdelijk in coaches.

Na een rommelige warming up, een goede peptalk van Hanna en natuurlijk onze yell, begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. De eerste minuten werd er meteen goed druk gezet op de helft van de tegenstander. Een mooie steekpass van Stolk op Romi leidde tot een corner, die perfect op het hoofd van Veergil belandde. Maar helaas, de keeper stond ervoor.

Vervolgens gaf ons Room een perfecte voorzet op Jamil (die trouwens per ongeluk de hele wedstrijd zonder scheenbeschermers heeft gespeeld) en ze scoort! Helaas wist de grens van de tegenstander niet zo goed wat buitenspel inhield en luisterde de scheids wel naar hem; afgekeurd dus. Maar het was écht geen buitenspel, zelfs de plaatselijke fotograaf van Brederodes (ook wel VAR) zei dat het geen buitenspel was en dat de grens het allemaal niet zo goed snapte. Maar goed, cirkel van invloed, dus koppies omhoog en door!

In de 20e minuut gaf Romi, koningin van de assists deze wedstrijd, een geweldig mooie voorzet op Lau die hem netjes achter de keeper plaatste, 0-1! Met deze stand gingen we de rust in. Na een kopje thee en nog een dextro’tje waren we vastbesloten om verder te strijden voor de 3 punten.

Er werd goed getikt en alle ballen die de tegenstander naar voren roste, werden onderschept. Er ontstonden veel kansen en in de 60e minuut scoorde Lau! Helaas wist de grens nog steeds niet wat buitenspel was en werd ook dit doelpunt wederom afgekeurd.

Dames 4 gaf echter niet op en met wat extra support van onder andere hond Donna(!), bleven we fel en goed rondtikken. De tegenstander werd er moe van, waardoor ze om de vijf minuten gingen vragen ‘Hoelang nog?’. Na een half uur in de tweede helft liep Luc de toeter (ook wel Dumfries) mooi de ruimte in en ontving de bal vanaf het middenveld. Ze speelde de bal naar Silles, die perfect vrij stond en de bal hoog in het net schoot, 2-0!

De overwinning werd gevierd met bier onder de douche en bij het Oktoberfest van Brederodes, jawohl!