Pim Mulierlaan 1
2024BT
HAARLEM
tel. 023-5276449

Op een zonnige zaterdagochtend om half 10 verzamelde de duifjes op Olympos om weer uit te vliegen richting Noord-Holland. Ditmaal was Haarlem de plek van bestemming waar we na een klein uurtje vliegen weer beide pootjes op de grond zetten. Wanneer eenmaal alle QR-codes gescand waren, gingen de duifjes zich omkleden om de strijd aan te gaan, ditmaal weer in het vertrouwde paars.

Na de aanwezige yell van DSS, begon de wedstrijd iets na 12 uur. Ondanks dat DSS een afkorting is van “Door Samenspel Sterk” was daar in de eerste tien minuten weinig van te zien. Ody was fel en liet de bal bij vlagen goed rondgaan. Toch was de eerste kans voor DSS. De buitenspelval verliep niet zoals gewenst waardoor de vleugelspeelster van DSS op Cherelle afging. Gelukkig schoot ze naast. Daarna was Ody aan de beurt. Tirza gaf een goede dieptebal op Marloes die daardoor oog in oog met de keeper kwam. Marloes maakte de keuze om de bal af te leggen op Nina waardoor de tegenstander ertussen kon komen.

Rond de 20ste minuut kwam de bal, na een scrimmage op het middenveld, terecht bij de snelle buitenspeelster van DSS. Zij gaf de bal hard voor maar Lau had zich goed opgesteld waardoor zij de bal onderschepte en Cherelle hem rustig kon oprapen. Die hervatte snel het spel. Charly ontving de bal van Cherelle en gaf de bal langs de lijn op de doorgelopen Jutka. Zij gaf de bal hard laag voor op Arie die de bal in de handen van de keeper schoot.

Een aantal minuten later ging Lynn een kopduel aan op het middenveld. Naast de bal werd ook het hoofd van de tegenstander weggekopt. Gelukkig konden beide speelsters door. In de 23ste minuut gaf Tirza weer een goede lange bal op de vertrokken Arie. Ze sneed de tegenstander goed af en punterde vervolgens de bal rustig in het netje. 0-1. Jerry was net als de meiden erg blij en attendeerde de bank er nogmaals erop dat je niet hard hoeft te schieten om te scoren. Na de 0-1 werd Ody sterker. DSS probeerde de bal rond te spelen maar Ody zette goed druk. Toen de rechtsback van DSS een lange bal wilde geven, gooide Marloes zich er volledig voor waardoor ze de bal hard in haar gezicht kreeg.

Na een half uur werd een van de spitsen van DSS diep weggestuurd. Na een sterk duel van Lau, was de tegenstander er klaar mee en gaf Lau een heuze Ippon. 100 punten – game over. Gelukkig spelen wij voetbal ipv Judo want we kunnen Lau niet missen! Vijf minuten later gaf Hannah een splijtende dieptepass op Charly waardoor ze 1 op 1 kwam met de uitgekomen keeper, die de bal goed tegenhield. Na 40 minuten vond de scheidsrechter het welletjes geweest en floot hij voor de rust.

In de tweede helft begon met druk van Ody. Dit resulteerde in een aantal kansen die goed gered werden door de keeper van DSS. Na 55 minuten spelen viel Marloes toch uit na de harde klap van de eerste helft en werd vervangen door Shan. Na deze wissel draaide het spelbeeld en volgde er een aantal kansen voor DSS. Gelukkig stond Cherelle steeds op de goede plek en hield ze haar team op de been. In de 70ste minuut werd Arie gewisseld voor Pim. Arie, die blijkbaar nog niet genoeg had gesprint, zette een goede tijd neer voor de 100m want zoals ze zelf zei: “tijdrekken is niet beleefd”. Echter 15 minuten voor tijd ging het toch mis. Uit een corner voor Ody volgde een razendsnelle counter van DSS. DSS verlegde de bal goed en een vrijstaande speelster schoot de bal hard hoog achter Cherelle. 1-1.

Charly liet zien dat er een tandje bij moest met een harde tackle op man en bal wat resulteerde in een plakje kaas. De laatste 10 minuten was het overleven. Lau heeft de bal nog twee keer van de doellijn gehaald. Na 89 minuten was de scheidsrechter tevreden en floot hij af.

Volgende week WV-HEDW voor de beker. Daarna wordt de competitie verder hervat met een uitwedstrijd tegen RCL VR2. Als we op deze manier blijven spelen gaan de 3 punten vanzelf komen!

Opstelling: Cherelle, Anne vd H, Laura, Tirza, Marloes (56’ Shan), Hannah, Lynn (78’ Pien), Jutka, Charly, Nina en Arie (71’ Pim).