Jeugdige Duifjes verliezen de strijd op het veld tegen jarenlange ervaring

Jeugdige Duifjes verliezen de strijd op het veld tegen jarenlange ervaring

Odysseus '91 VR1

0 - 1

Rivierwijkers VR1

Competitie

2e klasse A

Datum

30 oktober 2021 12:30

Scheidsrechter

E. Rotscheid

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Vandaag zijn de paarse Duifjes gekleed in zwart. Vinden de bejaarde oud-leden jammer, het neemt de nostalgie weg. De trommels en zangkoren luiden vanaf de blokhut, maar het zal niet baten. Het lukt de Duifjes vandaag niet die felbegeerde 3 punten thuis te houden. Aan jeugdigheid zal het niet liggen. Aan ongerepte prilheid ook geen tekort. Zal het hem in de ervaring zitten?

Wist je dat? De term Duifjes van origine voor het eerst werd geroepen door de herenselectie als geuzennaampje voor schatje Jutka, rond het seizoen 2017-2018. Vervolgens kwam in de zomer van 2018 het idee om een heuze Instagrampagina het leven in te blazen. De toenmalige speelsters van vrouwen 1, waarvan een groot deel vandaag uitkomt voor de tegenstanders in het blauw, waren op vakantie naar het prachtige Barcelona. Op een zwoele zomeravond zagen de Palomas Bejaardas de zon achter de Sagrada Familia zakken. En terwijl Pim de laatste citroen uitkneep in de sangria en er nog even goed in roerde, werd de term ‘OdyDuifjes’ officieel ingeluid.

Afijn, over op de wedstrijd.

De wedstijd begint slordig. Al is dit volledig te wijden aan het natte kunstgras en de regen die het blikveld van de Duifjes vertroebeld. De Palomas Bejaardas zetten hoog druk, de Duifjes hebben het er maar moeilijk mee. Er wordt gevoetbald over en weer, maar er vallen nog geen grote kansen in de beginfase van de wedstrijd. Tot het moment daar is, een schoolvoorbeeld van een goal uit een ‘scrimmage’. Ofwel een ‘corner, kopbal, grabbelen’ situatie. Helaas vieren de Palomas Bejaardas het punt. Helaas schalt er géén Kürk van Fabrizio over het veld.

In het begin van de tweede helft hebben de Jeugdige Duifjes meer balbezit, maar weten ze er geen gevaarlijke aanval uit te slepen. Een mooie aanval hier en daar, wat gepingel voorin, een balletje over of net naast en een Duifje diep gestuurd over en weer. Ook in de laatste minuten zetten de Duifjes alles op alles om nog een gelijkspel eruit te slepen, maar de bal wil d’r niet in vliegen. En daar blijft het bij.

De strijd om 3 punten in de competitie is verloren. Maar daarmee is de zaterdag natuurlijk niet voorbij. Is het feest? De Palomas Bejaardas, allemaal zeer hóóg in de W (Red. ze verdienen geld), gaan los met de kannetjes witbier en de Jeugdige Duifjes bestellen kannetjes Aanraak en doosjes Flugel, het kan niet op. Marloes staat weer eens op tafel om de paardenrace te leiden. Het is ouderwets feest! Op naar de cantus en daar voorbij. En het fijne is, met je teamgenoten hoef je niet af te spreken om elkaar te zien.  

SvR

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!