Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Het is zaterdagochtend 19 maart 2022. De duifjes ontwaakten onder het genot van een heerlijk ochtendzonnetje. Het was weer tijd voor de mooiste dag van de week. Vandaag stond de wedstrijd tegen Kadoelen op het programma.

Direct na de start van de wedstrijd bleek dat de duifjes hongerig waren. Er werd goed druk gezet en zoals Pim het zou beschrijven ‘wist’ Kadoelen ‘het niet meer’. Zo schoot de keeper van Kadoelen de bal na 4 minuten zo in de voeten van Nina, die dan wel weer zo aardig was om er een 1-2’tje van te maken. Een luttele 8 minuten later volgde een goed samenwerkingsverband inclusief een mooie oriëntatiefase van de duiven, waarna Jutka besloot te vuren. De keeper van Kadoelen kon de bal ternauwernood uit de rechter beneden hoek tikken! Iedereen voelde het, die goal komt eraan!

Tussen alle vurige aanvallen door vierde Hannah al drie keer nieuwjaar, zat Fleuah weer op de brommah en schrok Lynn de Beun zich ‘de tandjes’. Toen, in de 19e minuut, was het eindelijk zover… Na een heerlijke assist van de keeper van Kadoelen plaatste Charlie de bal van veraf in het doel: 1-0, de duif was nu echt los!!! Pak ‘m beet 6 minuutjes later kreeg Laura de bal te pakken op de achterlijn waarna ze de bal strak voorgaf op een aanstormende Nina. Die ramde de bal met een noodvaart het dak van het doel in!!! De duifjes pakken door: 2-0!

Kijkend naar de lucht vanaf de bank was het duidelijk: er was geen vuiltje aan de lucht voor de ody duifjes. Het enige wat de wissels zorgen baarde, was al dat gekop in de wedstrijd. De kwetsbaarheid en waarde van de hersenen werden dan ook uitvoerig besproken en er werden zelfs wat leuzen bedacht. ‘Stoppen dat koppen!’, ‘Hou je hoofd koel, en schiet de bal in het doel!’, en ‘Voorzichtig met de hersenpan, zodat je er langer mee door kan!’ kwamen voorbij.

Na 36 minuten spelen kwam er opeens iets uit de lucht vallen. Na balverlies van Marloes bleek dat een speelster van Kadoelen haar pantoffels had meegenomen, ze ramde de bal ermee in de linkerkruising. Het stond zowaar 2-1. Van de aansluitingstreffer van Kadoelen werden de duifjes gelukkig niet zenuwachtig, ze gingen vrolijk verder met dartelen. Een aantal mooie aanvallen kwamen weer voorbij, alleen zat er telkens net een ‘klotepoot’ tussen.

Tot in de 45e minuut… Na een scherpe steekbal van Jutka was Laura door de verdediging heen gebroken. Nadat Laura eerst even twee vingers in haar neus stopte, speelde ze de keeper uit en tikte ze de bal in het doel. ‘Another day at the office’ voor Lau en 3-1 voor de duiven!  Na deze heerlijke goal zochten de duifjes de koelte van de kleedkamer op, om hun vleugels even wat rust te gunnen.

Een kwartiertje later, terwijl het fluitsignaal van de scheids nog over de botanische tuinen galmde, was het alweer tijd voor de volgende flitsende aanval van de duiven. Nina werd, dit keer niet voor straf, de hoek in gestuurd. Ze gaf de bal af aan Heuvel die de bal teruglegde op Laura. Laura besloot de bal vervolgens in het doel te rossen en de score uit te breiden naar 4-1! Wat een heerlijk begin van de tweede helft.

Na een periode zonder echte spanning waarin rust, reinheid en regelmaat floreerden, was het tijd voor de eerste wissel. Heuvel en haar elegante benen verlieten het veld voor Lotje, die wel zin had in een lekker potje. Even later verloor Jutka de bal op het middenveld, waardoor Kadoelen er gevaarlijk doorheen leek te komen. Cato vervulde haar taak als sluitpost echter uitstekend, zoals ze al de hele dag deed, en smoorde de aanval in de kiem. Van Catootje vandaag geen cadeautje!

In de 67e minuut was het weer de beurt aan de duifjes. Lotje sneed dwars door de verdediging van Kadoelen heen en schoof de bal via een onbekend been langs de keeper: werd het 5-1, was het zo’n dag!? Jaaa, het was zo’n dag! 5-1 voor de alsmaar dartelende duifjes!

Met deze tussenstand op het scorebord was er nog ruimte voor wat wissels. Charlie verliet het veld voor Lot, die na de deceptie van eerder op de dag nog wel zin had in een goeie pot. Ann mocht erin voor Nina, die het veld verliet met strakke kuitjes. Terwijl het einde van de wedstrijd in zicht kwam en de hele bank zich inmiddels in de koude en donkere grotten van Olympos bevond, stak Cato de bal scherp op Lotje, die de bal wederom netjes langs de keeper schoof. Het 6e doelpunt voor de ody duifjes en de tweede goal van Lotje vandaag! 6-1!

Amper een minuut later lag de bal er alweer in! Laura kon de bal achter de verdediging van Kadoelen nog maar net aantikken, waarna deze via de keeper voor de voeten van Lotte belandde. Die bedacht zich geen moment en schoof de bal in het lege doel: 7-1 voor onze dappere duiven! Dit hield toch niemand voor mogelijk! In de 85e minuut mocht Pim er nog even in, Hannah verliet voor haar het veld. Pim was ervan overtuigd dat ze de overwinning over de streep zou trekken.

In de laatste minuten was het publiek niet meer stil te krijgen, er werd erop los getrommeld en gezongen en heel het sportpark trilde op zijn grondvesten. De scheidsrechter floot af en daarmee konden ook de duiven eindelijk ontladen. Wát een heerlijke overwinning!

Na vandaag wisten alle duifjes het weer zeker: zaterdag is écht de mooiste dag van de week. En het bleef nog lang onrustig op sportpark Olympos…