Willaerlaan 123
3925HM
SCHERPENZEEL GLD
tel. 033-2772443

Met een 4-0 overwinning in de tweede helft tegen VV De Meern nog vers in het geheugen, werd deze week ook op het trainingsveld de nodige progressie geboekt. Trainer Cas merkte namelijk op dat, ondanks een opkomst van elf man, de redenen voor het afmelden al verbeterd waren ten opzichte van de week ervoor, klasse mannen. Kortom, de stijgende lijn is ingezet.

Met een volle tank aan vertrouwen betrad Heren Dos het zonnige hoofdveld van Sportpark De Bree West. Na een stille warming-up (door Mick gekenmerkt als ‘Stilte voor de storm’) stonden de mannen klaar om aan de aftrap te beginnen. Nadat de netten gerepareerd waren en Joris en Sem samen nog even naar de wc gingen (en ja, dit verslag is geschreven op nationale Coming Out Day), kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Hoewel de opbouw goed verliep, bleef de door Mick verwachte storm uit in de eerste helft. Wel had de bank van Valleivogels binnen vijf minuten het begrip ‘scorebordjournalistiek’ uitgespeeld. Hun datajournalist had namelijk uitgerekend dat hun 2-1 nederlaag tegen Delta Sports beter was dan onze 1-4 nederlaag en dat daarom een makkelijke middag werd voorspeld. Dat aan deze berekening een discussie van vijf minuten vooraf ging, doet niks af aan het resultaat. Het zou fijn zijn als zijn teamgenoten een voorbeeld zouden nemen aan dit genie. Ik wil ze niet simpel noemen, maar het is maar goed dat ze daar geen 80/20 regeling kennen. Na een verder saaie eerste helft, die enkel werd opgeschrikt door een afstandsschot van 40 meter op de lat van ondergetekende, zochten de tweeëntwintig spelers de kleedkamers op met de brilstand op het bord.

In de rust werd een tweede poging gewaagd om door heel stil te zijn een storm te realiseren in de tweede helft. Ook de tweede poging faalde. Halverwege de tweede helft kwam Valleivogels op voorsprong door een doelpunt van Dani. Graag wil ik Guido, de rechtsbuiten van VV, bedanken voor het vertellen van de benodigde namen. Erg prettig dat dat na vijf minuten in de eerste helft al kon. De tweede helft ontaardde al snel in vechtvoetbal. Eindelijk kwam Heren Twee in zijn kracht te spelen. Heren Twee ging wat oppurtunistischer spelen. Maar verder dan vier schreeuwen om een gele kaart en eentje om een rode (wat hem niet alleen hoongelach van de tegenstanders opleverde), kwam het sterrenensemble niet. Zo droop men teleurgesteld af…

Nogmaals ik wil niemand simpel noemen, maar bier drinken onder begeleiding van alle slechte hardstyle remixen is ook een ervaring. Wel complimenten voor de bierprijs. 20 euro voor twaalf glaasjes is keurig. Volgend jaar ga ik in ieder geval niet meer rijden.