Zuipen doet winnen

Zuipen doet winnen

Meern De 2

1 - 4

Odysseus '91 2

Competitie

1e klasse B

Datum

2 oktober 2021 11:30

Scheidsrechter

V.P. Kool

Accommodatie

Sportpark De Meern
Loenenseboslaan 2
3454NT
DE MEERN
tel. 030-6661923

De wedstrijd begint op het moment dat de scheidsrechter fluit en de bal voor het eerst rolt, zou menig voetbalkenner zeggen als je het hem zou vragen. Dit klopt niet, kan ik u vertellen. De wedstrijd begint namelijk al op vrijdagavond, het moment dat je de afweging maakt om of nou eindelijk een keer normaal te doen en een goeie nachtrust pakt, of dat je jezelf toch weer helemaal de graftyfus in zuipt en je zaterdagochtend blij verrast bent dat je al in de middag ervoor je wekker hebt gezet, omdat je blijkbaar toch over de nodige zelfkennis beschikt om te weten welke keuze je zou gaan maken. Volgens nieuwe spits Riis Vriesema (die na eindeloze bureaucratische frustraties wat betreft het speelgerechtigd worden eindelijk z’n debuut kon gaan maken) klopt dit echter ook niet. De wedstrijd begint volgens hem namelijk al in de warming-up van de laatste training voor de wedstrijd. Ondanks de matige opkomst van die training (zo had bijvoorbeeld Willem ‘iets met vrienden’, goeie reden Wil), bleek dat er dus in ieder geval al één iemand scherp aan het zaterdagpotje wilde beginnen. 

Dan de zaterdag zelf. Na het wederom snelle dibsen van enkele oplettenden voor de plekken in de auto van Nick (vier zonder Tycho, drie met) op vrijdag en het OV-schema in de chat voor de andere losers, kon er afgereisd worden naar Sportpark De Meern. Joris dacht slim te zijn en had zijn plekje bij Nick snel geclaimd, maar hij was even vergeten dat hij geen fiets had en alsnog de bus moest pakken naar Olympos waar de auto zou wachten, terwijl hij naast het station woont en zichzelf een hele hoop moeite had kunnen besparen door gewoon het ov-schema te volgen. Dom.

Aan De Meern had Heren 2 na de nederlaag van vorig jaar slechte herinneringen, maar trainer/professioneel motivator Caspar maakte hier natuurlijk handig gebruik van. Volgens hem was dit, ook na de verliespartij van vorige week, een uitstekende kans om je te revancheren en hier nu wel een goed resultaat neer te zetten. Daarnaast probeerde hij de pit erin te krijgen door de opdracht aan iedereen mee te geven dat er voor je eerste duel maar één mentaliteit kon zijn: of de man, of de bal gaat erlangs, maar absoluut niet allebei. Dit resulteerde uiteindelijk in twee gele kaarten in de 1e helft, een prima score. Daarnaast werd de volgende opstelling uit de hoge hoed getoverd v.l.n.r: Keeper Kasper; Nick-Bos Bas-Simon (die H2 nog altijd niet los kan laten)-Didier Dartpijl (is in zijn vrije tijd blijkbaar ab Actis van een dartdispuut); Sem de Cock-Yung Felix-Mick (volgens hemzelf niet te verwarren met Nick); Isco-Riis (kannetje debuut)-Jochum.

1e helft: 1-0 achter. Was kut. Verder geen woorden aan vuil maken.

De 2e helft kwam Ody duidelijk met een hele andere mentaliteit uit de kleedkamer, al bleek na afloop dat dit bij enkelen ook voor verbazing had gezorgd en het in de rust helemaal niet had geleken alsof dit het plan was. Met Joris als ‘verse’ kracht op het middenveld als natuurlijke balansbewaker (aangezien hij zelf “toch niet van plan was om uit zichzelf opeens wel extra naar voren te lopen”), werd gelijk de aanval gezocht. Dit betaalde zich al snel uit, want binnen enkele minuten werd de gelijkmaker binnen geschoten. Isco (die verder geen bal goed heeft geraakt en zichzelf heeft voorgenomen nu dan toch echt nooit meer te gaan zuipen op de vrijdagavond) kreeg de bal mee van Mick (2G, 2A) en kon de bal simpel langs de keeper schuiven. Je hoeft dus niet goed te spelen om toch belangrijk te zijn, ook dat is een kwaliteit. Geïnspireerd door dit wonderdoelpunt ging Ody verder op jacht naar de drie punten. Na eerst nog voor open goal te missen en de criticasters voer voor discussie te geven wat betreft het aantrekken van onze nieuwe spits, was Riis na de volgende goede voorzet van Felix (na een simpel passje van Joris) wel scherp genoeg om zijn eerste doelpunt in het paars (kannetje eerste goal) op te laten tekenen. De Meern was het daarna echt helemaal kwijt en gaf de bal in de opbouw weg aan Riis, die hem meegaf aan Felix. Iedereen dacht aan buitenspel, behalve de grensrechter van de tegenstander (legend, je kan je gratis bedankkannetje ophalen in het Sportcafé) en zo liep de aanval door. Felix legde hem weer keurig terug op superspits Riis, die simpel zijn tweede van de dag binnen kon tikken. Hij bewijst nu al van grote waarde te zijn voor dit Heren 2, waardoor hij dik verdiend de MOTM-award van Voetbal.nl op zijn naam kreeg. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Felix, die na een hakje van wederom Mick (2G, 3A, begin je al te zweten Pim?) de 1-4 aantekende en zo een uitstekende 2e helft afsloot.

De overwinning werd daarna uiteraard goed gevierd met enkele kannetjes. Daarnaast waren er enkele veteranen binnen de ploeg die zich even afzonderden om een bepaalde gevreesde activiteit te bespreken. Hierover horen we ongetwijfeld meer…

Met drie punten in de tas kon de reis terug naar Utrecht tevreden gemaakt worden en de weg omhoog lijkt nu definitief ingezet. Er lag de dag erna ook nog een aardig potje voor de plaatselijke FC in het verschiet, ergens de Bijlmer. Uw verslaggever had daar kaarten voor en bood fervent Utrecht-supporter/hooligan Frank S. aan om mee te gaan, maar die had weinig trek om zich tussen de Ajaxsupporters te begeven. Uiteindelijk na de laffe countergoal van Utrecht een verstandige beslissing, gezien de reactie van Frank na de uitslag:

"Denk dat ik helemaal dood was geslagen als ik meeging"

Dan rest mij nog de analyse van het broodje bal. Uw verslaggever was nog altijd hondsbrak en heeft met pijn en moeite twee happen door zijn keel gekregen. Ondanks dat het broodje zelf er vooral uit zag als iets wat leek op iets wat alleen mensen die vanwege hun financiële situatie elke euro om moeten draaien zouden kopen, was de bal zelf niet onaardig en ontbrak het niet aan voldoende satésaus. Toch verwacht je juist van zo’n vette hap dat het een welkome snack zou zijn voor een zekere brakheid, maar dat mocht helaas niet baten. Het feit dat ondergetekende de rest van het broodje aan Tycho heeft gegeven (die moet toch nog groeien), zegt denk ik genoeg. Al met al een mager 6’je, maar het kan dat de mening van de tester niet volledig objectief was.

TW

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!