Heren dos kijkt zowel naar boven als te diep in het glaasje na driepunter

Heren dos kijkt zowel naar boven als te diep in het glaasje na driepunter

Odysseus '91 2

2 - 1

Renswoude 2

Competitie

1e klasse B

Datum

16 oktober 2021 12:30

Scheidsrechter

P. Sfendylas

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Je weet onmiddellijk dat de zaterdag uitermate succesvol is verlopen wanneer een grote delegatie van heren Dos diezelfde avond, in een volgepakte Woolloomoolloo zo rond de klok van 21:30, luidkeels de laatste stembanden vernietigt tijdens het nummer ‘Zing met me mee’ van Gerard J. Tijdens deze klanken, afgespeeld door DJ Ptrsjean (aka Stijven) kwamen alle gevoelens van frustratie, opluchting, blijdschap en ultiem genot van zaterdag 16 oktober samen.

Deze memorabele zaterdag werd allereerst gekenmerkt door enorme pech bij Willem Stagge. Deze jongeman, tevens voorzitter van de Sportraad, was rond 6:00 ‘s morgens slachtoffer geworden van de enige, zeer lokale stortbui van Nederland. Hij had de wedstrijdshirtjes keurig netjes buiten gehangen en voor de zekerheid nog meermaals de Buienradar App geraadpleegd. Hij kon daarom, in een verhit telefoongesprek met aanvoerder Bas Bos, absoluut geen verklaring vinden voor de doorweekte shirts. Volkomen begrijpelijk. Gelukkig was Willem zo slim geweest om alleen de oude wedstrijdshirts buiten te hangen. De nieuwe wedstrijdshirts waren zelfs bijna helemaal opgedroogd. Toch was Willem door alle hectiek compleet vergeten om de inloopshirts te wassen, maar dit namen al zijn medespelers hem natuurlijk niet kwalijk.

Eenmaal omgekleed en warmgelopen konden de mannen van heren Dos zich opmaken voor de vierde competitiewedstrijd van het seizoen. Ody 2 kwam voor de dag in de volgende formatie: Erik; Nick, Bas, Thijmen, Didier; Daniël, Joris, Mick; Felix, Riis en Jochum.
De stand op de ranglijst na drie wedstrijden was nog niet om trots op te zijn: drie schamele punten. Gelukkig kende trainer Caspar van der Wouden al ruim voor deze wedstrijd de zwakke plek van tegenstander Renswoude: het verdedigen van de Vroege Voorzet (VV) en de Terugtrek Voorzet (TV). Daarom werden de mannen tijdens de training tot in perfectie aan deze varianten blootgesteld, wat uitermate effectief bleek tijdens de wedstrijd. De openingsfase was vrij pover van beide kanten, met opnieuw enorme pech voor Willem, die als grensrechter te maken kreeg met een arbiter die het beter zag. Nadat Willem zijn vlag drie keer in de lucht had gestoken voor buitenspel, besloot de scheidsrechter hem te wisselen, tot ongeloof van Willem, die uiteraard foutloos aan het vlaggen was. Na deze opmerkelijk wissel nam heren Dos het initiatief. Een afgeslagen corner werd opgepikt door Felix, die de bal breed gaf aan Mick aan de rechterkant. Mick dacht niet na en gaf een VV die bij eerste paal met de punt van de schoen keurig werd binnengewerkt door Thijmen: 1-0. Heren Dos zat in de minuten daarna op rozen. Vrijwel gelijk na de 1-0 werd een vloeiend lopende aanval via een TV van Daniël van dichtbij binnengeschoten door Riis: 2-0. Kennelijk leidde deze riante voorsprong bij de meeste mannen tot concentratieverlies, aangezien Renswoude vlak voor rust enigszins fortuinlijk de aansluitingstreffer kon maken uit een vrije trap die over Erik heen in het net plofte: 2-1. Gelukkig gaf heren Dos deze voorsprong in de tweede helft niet meer uit handen, al ging dat hier en daar vrij moeizaam.

Met de drie punten op zak waren alle ogen gericht op de jaarlijkse ontgroening van de nieuwe jongens, die na deze avond het volwaardige lidmaatschap van heren Dos zouden bemachtigen. Al vanaf 16:00 werden de nieuwe mannen te grazen genomen, waarbij de magen het deze avond (en wellicht ook de rest van het weekend) zwaar te verduren hadden. Toch wisten de nieuwe jongens het vrijwel allemaal vol te houden tot in de Woolloomoolloo, waar zij zelfs nog een mooi stel duiven te grazen hebben genomen. Grote klasse mannen!

NH

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!