Odysseus 2 – Delta Sports 2

Odysseus 2 – Delta Sports 2

Odysseus '91 2

1 - 4

Delta Sports '95 FC 2

Competitie

1e klasse B

Datum

25 september 2021 12:30

Scheidsrechter

W.M.A. Wennekes

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

10 oktober 2020 is in diverse opzichten een memorabele dag. Op deze dag werd de Japanse prinses Yuriko (97), de tante van keizer-emeritus Akihito, ontslagen uit het ziekenhuis. Sifan Hassan liep als eerste vrouwelijke Europeaan de 10.000 meter onder de dertig minuten en zette witte neushoorn Ravy zijn eerste voetstappen in safaripark Beekse Bergen. Een wonder. Op diezelfde dag vond een ander wereldwonder plaats aan de Uppsalalaan 3 in Utrecht; Heren Dos pakte in zijn vierde competitieduel zijn derde overwinning na een sprankelende overwinning op Loosdrecht. Markant feitje is dat voormalig topspits, Steyn ‘Vardy’ Verkerk, in de absolute slotseconde de bal vanaf een onmogelijke hoek in de winkelhaak vuurde.

Exact 50 puntloze zaterdagen volgden. Na het wonder van Loosdrecht wist H2 geen enkel duel te winnen in competitieverband. Extra motivatie om 350 dagen na dato het gaspedaal vol in te trappen. Nog meer motivatie nadat een niet helemaal nuchtere Nick op 23 september 2021 rond de klok van 2300 het legendarische K-woord in de mond nam en Prof.  Ing. Vlaar alias ‘Loco’ het team bij de hand nam met een motivational speech gaf waar zelfs fitnessgoeroes als Adrie Boomsma en Fajah Lourens hun vingers bij af zullen likken. Deze speech had duidelijk indruk achtergelaten; “We grijpen ze bij de keel en laten niet los” en “We moeten deze wedstrijd koste wat ‘t kost winnen” zijn zomaar voorbeelden van strijdlustige leuzen die op zaterdagochtend door de kleedkamer galmden.

Aan motivatie en vertrouwen zou het vandaag in ieder geval niet liggen. Vlammen. Echter, alle tactische plannen en titelaspiraties konden na 8 minuten al de prullenbak in, 0-2. De 30 minuten die volgden gaven nog enige hoop op resultaat, maar op slag van rust volgde de zogeheten genadeklap. De oppeppende speech van Cassanova en TW7 in de kleedkamer leek te helpen. De mannen toonden zich strijdlustig en nog geen drie minuten na rust viel de 1-3. Hoop doet leven. Een splijtende pass van Mick (2G, 1A)[1] werd overtuigend afgemaakt door de sterk spelende Culemborgenees Yung Felix. Kansen volgden, maar voor de goal leek het alsof sommigen aan lijnvoetbal[2] deden. Tot overmaat van ramp maakte de spits van Delta Sports, zijn uitstraling (sikje) deed denken aan die van Andy van der Meijde, zijn derde doelpunt en bepaalde de eindstand op 1-4.

Ondergetekende had nog een kers op de taart in het verschiet. Zijn teamgenoten toonden zich van hun beste kant en gunden hem een prachtig affiche: Ody 7 vs. Patria 4. Deze kans werd met beide handen aangegrepen en wordt tevens gezien als een cruciaal leermoment in een nog prille scheidsrechtersloopbaan. De gelegenheidsscheidsrechter werd namelijk door de keeper van de gasten erop geattendeerd dat een doeltrap vanuit de handen genomen mag worden. Die had ik ff niet paraat. Hoe dan ook, volgende week staat er een nieuwe uitdaging in het verschiet. Op sportpark de Meern is Heren Dos namelijk te gast, een plek waar we niet al te goede herinneringen aan hebben.

PT

 

[1] Indien MvR in alle officiële wedstrijden dit seizoen betrokken is bij minimaal 30 goals, zet PT twee kannen op tafel, zo niet, dan MvR. Tussenstand 3/30. G: (VVZ, Monnickendam) A: (Delta Sports).

[2] Een trainingsvorm waarmee niet op goal geschoten mag worden en een punt verdiend wordt door de bal te controleren op de lijn van de tegenstander.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!