3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887646

Op zaterdag 2 april mochten de mannen aantreden tegen de koploper van de competitie, VVIJ 3. Inmiddels is het alweer een tijdje geleden, maar het is belangrijk dat ook gebeurtenissen uit het verre verleden beschreven worden, zodat het hele seizoen van de mannen goed in kaart is gedacht voor onze volgers.

De voorbereiding op de wedstrijd kunnen we helaas slechts als ‘zeer stroef’ beschrijven. Door spelers problemen bij de gehele selectie van de club waren Mauro, Jaap en Timmen opgeroepen om bij heren 2 mee te doen. Hierdoor konden zij helaas pas in de tweede helft aansluiten bij onze wedstrijd. Hierdoor was ook trainer Frank voor het eerste deel van de wedstrijd afwezig. Hierdoor zijn wij zelf ook in de spelers problemen gekomen. Laat op de vrijdagavond was Thomas daarom nog bezig om de selectie rond te maken. Gelukkig konden Immo en Stijn van heren 6 ons uit de brand helpen waardoor we toch een volledig elftal op het veld konden zetten.

Op de zaterdag zelf werden de problemen helaas niet minder. Terwijl de mannen zich aan het omkleden was melde de aanvoerder van de tegenstander zich bij ons in de kleedkamer met het verhaal dat de scheidsrechter van de wedstrijd helaas ziek was geworden. Hierdoor waren zij genoodzaakt om spelers van hun eigen team voor delen van de wedstrijd als scheidrechter op te stellen. Normaal gesproken niet iets waar wij blij mee zijn, maar het leek aan aardige gast dus wij besloten om hier verder geen probleem van te maken.

Na een korte warming-up op het puppy-veldje van VVIJ mochten de volgende namen aan de wedstrijd beginnen. Op goal James, met achterin van Links naar rechts: Timo, Luke, Sil en Ricknaldo. Op het middenveld begonnen Tim, Nils en Joren (C). Voorin mochten Lukas, Stijn (H6), en Caio de goals gaan maken.

De mannen begonnen sterk aan de wedstrijd, het was eigenlijk niet te zien dat het een wedstrijd was tussen de koploper en een team dat schommelt rond de 9e plek. Vroeg in de eerste helft werd onze rappe linksbuiten Lukas al alleen voor de keeper gezet. Hij rond de bal goed af voor de 0-1, helaas was de vlag van de grensrechter van VVIJ al de lucht in de gegaan. Zijn teamgenoot met de fluit was natuurlijk niet de moeilijkste en ging mee in deze beslissing. Helaas viel de eerst goal niet veel later wel aan de andere kant na een penalty van VVIJ. Toch werd er zeker niet opgegeven, even later zet sil met een splijtende steekpass Stijn 1 op 1. Deze keer bleef de vlag om laag en rond onze leenspits keurig af, 1-1. Even later werd het nog mooier, toen Lukas even kort de rechterkant van het veld had opgezocht en hier de bal ontving. Na een korte actie gaf hij de bal rustig breed op randje zestien waar Nils stond. Nils aarzelde niet en krulde de dag in één keer door het midden over de keeper van VVIJ, waardoor de mannen op voorsprong kwamen. VVIJ kreeg de mannen van Odysseus nog steeds niet onder controle en de onderlinge frustratie begon dan ook toe te nemen. Toch maakte VVIJ vlak voor rust nog gelijk, door voor Ody ongelukkige corner die net langs een aantal verdedigende benen schoot en voor de voeten van een VVIJ-speler belandde. Dit bepaalde de ruststand op 2-2. Ongelukkig dat de voorsprong niet meegenomen kon worden in de rust, maar het goede spel gaf hoop voor de tweede helft.

Na de rust kwam VVIJ erg sterk uit de kleedkamer, na waarschijnlijk een donderpreek van de trainer. VVIJ ging meer voetballen en de mannen van Odysseus kwamen meer onderdruk te staan. Niet al te lang voor het einde was het dan ook raak. De spits van VVIJ kreeg voorin de bal en schoot de bal na een snelle actie strak laag in de hoek bij Ody, 3-2. Nu was het tijd voor Ody om alles op alles te zetten om toch nog met een punt naar huis te gaan. Helaas was deze kans snel verkeken. VVIJ kwam gaf na een aanval vanaf de linkerkant voor, richting de handen van James. De spits van VVIJ besloot echter om een stevig duel in te zetten in de rug van de keeper. De VVIJ-speler met de fluit besloot hier niet voor te fluiten en de bal vloog vanuit de handen van James naar een VVIJ-speler die de bal daarna afrondde, onbegrijpelijk natuurlijk. Dit besloot van de ‘scheidsrechter’ en het eindsignaal kort hierna liet de Ody mannen radeloos op het veld achter. Het was eigenlijk niet te geloven dat de gasten die vooraf zo sportief leken aan het eind toch nog zo’n nare wending aan de wedstrijd wisten te geven.

De mannen begonnen daarna helaas zonder punten in de tas aan de reis terug naar Utrecht. Desondanks kon heren 3 terugkijken op een goede wedstrijd tegen de koploper waar ze zeker de eerste helft een sterke pot hebben neergezet. Hierdoor was het in de avond dan ook snel weer lachen, gieren, brullen. Aangezien Lukas en Mau een prachtig gala hadden neergezet waar een goede delegatie van heren 3 aanwezig was, waardoor vlugge Jaapie in zijn casual Friday outfit.

Inmiddels zit de Lustrumweek er al snel aan te komen waarin Heren 3 het op ‘duifjesdag’ zaterdag om 10:00 gaat opnemen tegen Bunnik ’73 2, waarbij wij hopen zoveel mogelijk van jullie volgers langs de lijn mogen zien. Hiervoor eerst alleen nog even op dinsdagavond om 20:00 afreizen naar Zeist om hier op de doordeweekse avond 3 punten op te halen tegen SV Zeist 2. Blijf voor updates onze verslagen op de site volgen en hopelijk tot snel!