Ouderwets glibberen en glijden

Ouderwets glibberen en glijden

Odysseus '91 3

1 - 4

VVIJ 3

Competitie

3e klasse G

Datum

30 oktober 2021 12:30

Scheidsrechter

J.P. Vlaar

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Het is zaterdag 30 oktober en voor de mannen van Ody heren 3 is het tijd om 90 minutenlang wonderbaarlijk voetbal op de mat leggen. Supporters uit alle hoeken van het land zijn afgereisd voor deze pot voetbal. Met een nagenoeg volledig fitte selectie beginnen we aan de warming-up, die deze zaterdag niet om 8:30 begint, maar om 11:00. Het gezang van de vogels hebben we gemist, maar in de plaats daarvan krijgen we een heerlijke verkoelende regenbui. Perfecte omstandigheden voor het tikki takki van heren 3 op een snel en strak kunstgrasveld zou je verwachten, maar heren 3 is deze zaterdag gepromoveerd naar het natuurgrasveld van olympos voor de pot tegen de koploper VVIJ heren 3. Dit betekent glibberen en glijden op een spekgladde grasmat. De eerste schaatsbewegingen zijn al te zien tijdens het positiespel en dit zullen zeker niet de laatste zijn.
                Beide teams stellen zich op en al snel valt op dat VVIJ 3 niet het belofte team is van de club. 12 mannen van middelbare leeftijd staan tegenover ons en ik heb het idee dat de omstandigheden perfect zijn voor onze tegenstanders vandaag, die alle jeugdteams al hadden doorlopen toen het kunstgras werd uitgevonden.
                De aftrap wordt genomen en Ody heren 3 neemt het initiatief en speelt de bal van voet naar voet. Enkele kansen worden gecreëerd maar het net raken is zo makkelijk nog niet. Na ongeveer 20 minuten gespeeld te hebben, verdwijnt er steeds meer gras in bruine hobbelige smurrie. Vooral van de kant van de dug-outs is niet meer veel te herkennen van het veld. Toch weten de mannen op leeftijd van VVIJ de bal door dit terrein te verplaatsen richting onze achterlijn. Volgens eindigt een prima voorzet van hun linksbuiten voor de voetjes van hun spits. Zwemmend in de modder binnen het 5 meter gebied proberen de verdedigers het doelpunt nog te voorkomen, maar het mocht niet baten. Na een ongelukkig tegendoelpunt pakt Ody het voetbal wel weer op en onze aanvallers glippen keer p keer op 50% van hun maximale snelheid langs de verdedigers van VVIJ. Toch blijft de gelijkmaker uit.
                Volledig tegen de verhouding in scoort VVIJ wel en het is 0-2. Deze keer alleen niet via een mooie strakke voorzet, maar vanaf 9 meter. De volledig terechte penalty werd gegeven naar aanleiding van hevig vasthouden van Snackie. De aanvaller van VVIJ liep het strafschopgebied binnen met zijn broekje op zijn enkels van het vasthouden. Tenminste, zo legt de man met de fluit de situatie uit. Ik ben blij dat onze trouwe supporter John de Bever niet aanwezig was als toeschouwer, want die had daar zeker wel van kunnen genieten.
                De kopjes beginnen een beetje te hangen en het fluitsignaal voor de rust klinkt. Toch krijgen de trainers het voor elkaar om alle koppen weer dezelfde kant op te krijgen: richting het doel van VVIJ. Opnieuw worden veel kansen gecreëerd door Ody en het balbezit is vooral voor het thuisspelende team. Na opnieuw een teleurstellende tegengoal lukt het Ody toch om de bal tegen de touwen te werken om er 1-3 van te maken. Vervolgens krijgen we nog een aantal vrijetrappen vanaf mooie posities. Op de rand van de 16 worden de ballen klaargelegd en we weten weer de bal tegen de touwen te werken, maar helaas wel van het vangnet. Bovendien moet overwogen worden of er geen nieuwe alfa is opgestaan in het team nadat de net ingevallen Raf de bal opeist om klaar te leggen voor de vrijetrap, wat zijn eerste balcontact ging worden.
                De laatste minuten van de wedstrijd was het geloof weggezakt in het modderige veld en krijgt Ody nog de 1-4 om de oren. Na het laatste fluitsignaal lopen de mannen het veld af, bedanken de supporters en wandelen richting de kleedkamers in een volledig nieuw tenue: donkerpaarse shirtjes en bruine broekjes en sokken.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!