Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Na de eerste teambespreking is de doelstelling van dit jaar geworden om bij de top 3 te eindigen en een periodetitel te pakken. De eerste wedstrijd zou een goed begin moeten zijn om deze doelstellingen meteen op waarde in te schatten om te kijken hoe we er tot nu toe voor dit seizoen erop staan. Het fluitsignaal klinkt en meteen beginnen we ietwat rommelig aan de 1e 10 minuten van het nieuwe seizoen. Nadat de linksbuiten van de tegenstander met een fabelachtige voorzet, de 1e voorzet van de wedstrijd, meteen de nieuwe keeper van Ody 3 op het verkeerde been zet, na al zijn praatjes, wordt al meteen duidelijk dat de keeper nog veel te doen heeft om zijn eigen praatjes ook op waarde te laten gelden want de 1e tegengoal van Heren 3 was, hoe zal ik dit noemen, nou niet echt eentje is om trots op te zijn. Als dit het niveau moet voorstellen wordt het misschien eerder tijd om te gaan hockeyen, want dit leek nergens op. Nadat de 2e tegengoal, ondanks een topverdediging, toch ook snel in de korte hoek binnenviel komen de eerste vraagtekens op hoe er ondanks een klasse verdediging, de beste man 3 spelers uitspeelt en met speels gemak de 0-2 maakt. En om het allemaal nog iets erger te maken, valt onze rots in de branding, Timmen, geblesseerd uit na een MMA-achtige overtreding van de superspits van de tegenstander. Het is dat het op het voetbalveld was, want als de omstandigheden anders waren, had de rots in de branding de beste man alle hoeken van de ring laten zien. Vlak voor rust krijgen we nog twee grote kansen, maar al snel wordt duidelijk dat het vizier nog niet op scherp staat. In de rust staan we 0-3 achter, en wordt het tijd om het tij te keren, want we willen tenslotte eindigen in de top 3 aan het einde van dit seizoen. Aan het begin van de 2e helft krijgen we een grote kans, maar Kosja was volgens mij meer bezig met zoveel mogelijk mannetjes uitspelen, in plaats van doelgericht te werk te gaan. En tot overmaat van ramp is de trotse aanvoerder van Heren 3 het niet gelukt om de bal van rand 16, in een open goal, te plaatsen zodat we snel de ‘aansluitingstreffer’ maken. Ondanks er genoeg talent op het veld te vinden is, komen we er steeds meer achter dat met alleen talent we niet de wedstrijden gaan winnen. Daarmee opgeteld is de hoeveelheid dat we buitenspel staan niet onopgemerkt gebleven, al weten we allemaal dat niet alleen op het veld, maar dus ook buiten het veld er genoeg talent te vinden is want de biertjes kunnen na de wedstrijd niet snel genoeg geschonken worden. Er valt nog veel te leren voor Heren 3, maar hetgene dat in ieder geval wel al op niveau is, is de gezelligheid na de wedstrijd. Want niet alleen kan Heren 3 na de wedstrijd laten zien hoe het is om in record tempo wat biertjes naar binnen te werken, zijn we ook nog de heuze harde kern supporters voor wanneer Heren 2 en 1 aan de wedstrijd beginnen. Kortom, het is een talentenploeg, alleen is het talent tot nu toe meer langs het veld te zien, in de 3e helft, dan pak ‘m beet in de 1e 10 minuten van de 1e helft. Wie weet, is deze ploeg een diesel die de eerste wedstrijd nodig had om genoeg benzine te krijgen om voor de komende wedstrijd als een geoliede machine klaar te staan, om dan wel de 3 punten te pakken.