Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Na een twee wedstrijden waar geen punten werden behaald, hadden de spelers van Dames 2 wel weer zin in een 3 punten weekend. De tegenstander dit weekend was Hercules Dames 2, van deze ploeg werd eerder in het seizoen met 2-1 verloren dus we waren op zoek naar revanche.

We begonnen de wedstrijd goed. Na 8 minuten wist Char al te scoren uit een corner. De 1-0 stond op het scorebord en de sfeer in de dug-out(die een broeikas was geworden door de felle zon) zat er goed in. Na 15 minuten was het weer raak! Mara weet een voorzet van Char goed binnen te schieten via de onderkant van de lat, een echte parel. Ondertussen staat Bert ook aanwijzingen te geven ín het veld. ‘Hij kan de overwinning al ruiken!’ Daarnaast doet Bibi nog even haar party trick(volgens Yas); de panna! Na 28 minuten is er een merkwaardig moment in de wedstrijd. Char komt voor een leeg doel te staan, maar weet de bal niet binnen te schieten. Op de bank wordt gesproken van een ‘kan of the match’, dit verhaal krijgt nog een staartje…

Na 34 minuten is het weer raak voor Ody, Lotte weet haar tegenstander goed voorbij te spelen en schiet de bal in de verre hoek. Deze goal is de inleiding voor 5 dol dwaze minuten, want 4 minuten later is het wéér raak. Bibi profiteert van een fout van de keeper en scoort. Na 39 minuten zet Mara de eindstand op het scorebord; 5-0. Vanaf de zijlijn klinken quotes als; ‘Ik krijg bijna kippenvel’, ’Dit is een unicum’ en ‘Elke keer dat we scoren, schijnt de zon een beetje harder’.

Met een 5-0 voorsprong gaan we de kleedkamer in. We willen dit vasthouden en nog een paar goals maken als dat lukt. In de tweede helft wordt er helaas niet meer gescoord. Wel volgen er nog een paar wissels. Anne, Nina, Yas en Lieke komen er in voor Mara, Vera, Lynn en Lotte. Yas heeft nog wel een aantal kansen om de voorsprong te vergoten maar het zat niet mee zaterdag. Gelukkig heeft niemand er nog wat over gezegd na de wedstrijd, toch Yas 😉?

Doordat we zo vroeg speelden was het pas twaalf uur toen de scheids affloot. Een 5-0 overwinning en een zonovergoten zaterdag, we hebben het wel eens slechter gehad.

Nog een speciale shout-out naar alle invallers uit de andere teams; Mara met haar goals, Marret en Nina met hun goede onderscheppingen, Lieke met haar vlotte acties en Lynn met haar ijzersterke verdedigende optreden. Thanks ladies!