Olympus 11
3524WB
UTRECHT
tel. 030-2870910

Afgelopen weekend stond de tweede competitiewedstrijd van Odysseus’91 heren 1 op het programma. Na het gewonnen duel tegen Hercules wilde Odysseus’91 de goede lijn door trekken. Het doel was om drie punten mee naar huis te nemen vanuit sportpark Lunetten, de thuisbasis van DVSU. Na de 3-0 overwinning van DVSU in hun eerste competitiewedstrijd beloofde dit geen gemakkelijke opgave te worden.

Odysseus’91 begon de wedstrijd in met de volgende basisopstelling: Ibi, Pim, Thom, Struuk, Steven, Gijs, Julian, Axel, Luc, Curran, Jelle. De wisselspelers waren: Daniel, Jochum, Jaron, Mostafa, Sven en Erik.

In de eerste helft zette Odysseus’91 letterlijk de lijn door van vorige week. Er werden weinig kansen weggeven dan wel gecreëerd, wat zorgde voor een wat saaie eerste helft. Er werden veel lange ballen gespeeld over en weer en aan mooi verzorgd voetbal schortte het. Toch konden er in de eerste helft wel wat mogelijkheden worden genoteerd. Curran zette rond de 10e minuut goed druk en veroverde de bal 25 meter van de vijandelijke goal. Hij kon van deze afstand de bal in de keeper loze goal schuiven, maar helaas passeerde de bal net de verkeerde kant van de paal. Ook Struuk had nog een goede mogelijkheid op de openingsgoal. Na goed werk van Pim, werd de voorzet van Luuk net over de goal van DVSU geschoten. DVSU werd daarnaast ook een aantal keer gevaarlijk maar tot concrete kansen kwam dit niet. Uiteindelijk gingen de twee ploegen dan ook rusten bij een stand van 0-0.

In de tweede helft begon Odysseus’91 iets beter te combineren. Vaker werd de vrije man gevonden. De wedstrijd werd ook steeds harder, er waren een aantal harde overtredingen over en weer, waar de scheids zijn handen vol aan had. De wedstrijd werd uiteindelijk opengebroken door een rode kaart van DVSU. De desbetreffende speler van DVSU bleef maar zeuren waarna hij twee gele kaarten kreeg in het tijdsbestek van een minuut. 5 minuten na de rode kaart kreeg Odysseus’91 de uitgelezen kans op de 1-0. Nadat de inmiddels ingevallen Sven na goed doorzetten onderuit werd gehaald in het vijandelijke doelgebied wees de scheidsrechter naar de stip. Struuk ging achter de bal staan en schoot binnen, 0-1. Dit had het sein moeten zijn voor Odysseus’91 om de wedstrijd rustig uit te spelen, maar dit was niet het geval. Nadat Sven nog een goede kans had gemist schoot DVSU toch de 1-1 binnen. Na een afgeslagen voorzet, werd de bal met een droge knal in de hoek geschoten. In de resterende minuten kon de wedstrijd nog alle kanten op en had Ibi nog een paar goede reddingen in huis. Uiteindelijk liepen de paars-witten balend van het veld bij een stand van 1-1. Gezien de man minder situatie van DVSU was het jammer dat de drie punten niet in de tas naar huis konden. Maar gebaseerd op de kansen van DVSU na de 0-1, was 1-1 een verdiende uitslag.

Volgende week staat er een pittige wedstrijd op het programma op het gras van EDO. EDO heeft de volle buit na twee wedstrijden en dus aan Odysseus’91 heren 1 de taak om EDO tot hun eerste verliespartij te veroordelen.