Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 38

Kerklaan 10
3712BG
HUIS TER HEIDE UT
tel. 0346-330850

Afgelopen weekend speelde Odysseus ’91 heren 1 zijn tweede officiële wedstrijd van het seizoen, een uitwedstrijd tegen vierde klasser vv ’t Vliegdorp uit Soesterberg. Na het onnodige gelijkspel tegen Bunnik vorige week waren de spelers van trainer Zimon en assistent Cyrille erop gebrand om vandaag de eerste drie punten van het seizoen binnen te slepen. Het voor velen onbekende ‘Sportpark Kerklaan’ maakte bij aankomst indruk op menig Ody-speler. Het prachtige sportpark omringd met bos, de moderne kantine en de grote kleedkamers zorgde voor een sfeervolle entourage.

De paars-witten traden aan met de volgende basiself (1-4-3-3, van achter naar voren, van links naar rechts): Ibi, Jesse, Struuk (c), Thom, Julian, Gijs, Axel, Jeroen, Luc, Curran en Jaron.

De wedstrijd begon uitstekend voor Ody, want al binnen een luttele 3 minuten lag de bal in het netje. Curran was de doelpuntenmaker en scoorde tevens zijn eerste officiële goal in het paarse tenue van de Utrechters. Niet kort daarna tekende Luc aan voor de 0-2. Al gauw werd duidelijk dat de meest prangende vraag van deze voetbalmiddag niet zou zijn óf Ody ging winnen van Vliegdorp, maar met hoeveel? Gedurende de eerste helft werd Vliegdorp volledig weggecombineerd en stichtte het dominante Odysseus regelmatig gevaar voor de goal van de gastheren uit Soesterberg. In de slotfase van de eerste helft maakte Jesse de 0-3 voor Ody doordat hij de keeper van Vliegdorp verrassend onder druk zette. Ook voor Jesse was het zijn eerste officiële doelpunt in dienst van Ody, terwijl dit wel al zijn derde seizoen is. Met andere woorden, het werd tijd Jesse ;).[1]

Na een aantal tactische aanwijzingen van Zimon en Cyrille in de rust ging heren 1 maar met één doel terug het veld op: zoveel mogelijk doelpunten maken. Ody begon de tweede helft met verse krachten Kamiel en Steven, die respectievelijk Jeroen en Jesse vervingen. Voor Kamiel was dit een extra speciale invalbeurt, omdat hij volgende week naar de VS gaat om daar voor een halfjaar te studeren. Hij bekroonde zijn afscheidswedstrijd met een overtuigend doelpunt. Namens het hele team, veel succes en plezier in de VS Kamiel!

Gretigheid en de wil om te willen winnen zijn essentiële factoren om een wedstrijd te winnen. Echter gaan deze factoren hand in hand met geduld, nauwkeurigheid en overzicht. In de eerste helft waren al deze vijf componenten aanwezig in het spel van Ody, maar gedurende de tweede helft kakte het in. Het gedegen positiespel uit de eerste helft maakte plaats voor laconiek en chaotisch voetbal met veel onnauwkeurigheid. Ook de grilligheid uit de eerste helft werd vervangen door een vorm van nonchalance.

Ondanks het tegenvallende spel in de tweede helft wist Ody nog twee keer te scoren en eindigde de wedstrijd in een klinkende 0-5 zege. Volgend weekend treedt het vlaggenschip van Odysseus ’91 aan tegen derde klasser Jonathan uit Zeist. Jonathan heeft van zowel Bunnik als Vliegdorp gewonnen, het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd vangt aan om 15:15 op Sportpark Olympos.

GD

[1] Noot van Jesse: “De voorgaande twee seizoenen zijn de competities niet afgemaakt door Corona.” Wat mij betreft een erg slap excuus…. Desondanks van harte gefeliciteerd Dustin!