Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 38

Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Zaterdag 4 september heeft Odysseus’91 zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2021-2022 gespeeld. De mannen traden op een zonovergoten sportpark aan tegen Bunnik’73. Bunnik’73 is inmiddels een bekende tegenstander van Odysseus geworden. Zo is het een traditie geworden om de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het complex van Bunnik te spelen. En bij zo’n wedstrijd hoort uiteraard ook een afsluitende BBQ waar enkele Bunnikers met een BMI van boven de 35 flink van mee profiteren.

De wedstrijd werd begonnen met enkele debutanten: Pim(p) (rechtsback), Tom (centraal achterin), Steven (linksback), Gijs (middenveld), Curran (spits) en Jan mocht plaatsnemen op de bank. Verder waren er ook een aantal afwezigen, onder andere ten gevolge van ontgroeningen bij verschillende studentenverenigingen.

Over de bekerwedstrijd zal ik het niet te lang hebben. Bunnik liet Odysseus de bal en Bunnik was met name gevaarlijk in de omschakeling. Dit resulteerde ook in de 0-1 vlak voor rust. Ody probeerde met name door korte passes, veel gedraai, weinig beweging en veel voorspelbaarheid tot kansen te komen. Met andere woorden, geen succesverhaal  In de tweede helft zette Ody daarentegen kracht bij en dit resulteerde al snel in de 1-1 via Mompel. De 2-1 hing 40 minuten lang in de lucht alleen lukte het de mannen niet om enkele zeer grote kansen om te zetten in een doelpunt. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Aan het team is het de taak om snel de rug te rechten, elkaar in de ogen aan te durven kijken en kritisch te zijn naar elkaar. De supporters op de Kaak op Noord zullen het er namelijk allen over eens zijn dat het niet aan individuele kwaliteit ontbreekt. Sterker nog, de selectie is er o.a. door bovengenoemde debutanten alleen maar beter op geworden. Aan de andere kant heerst er ook onbedoeld een bepaalde tamheid over de ploeg heen. Het is stilletjes in het veld, duels worden half aangegaan en de mannen lijken het oké te vinden. Daarom vraag ik mij als toeschouwer ook af wat eigenlijk de ambitie van het team is en hoe ze dat met elkaar willen bereiken? Want op deze manier zullen de wedstrijden tegen gelijkwaardige en mindere tegenstanders niet gewonnen worden.