Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Na de spectaculaire training van donderdag speelden wij zaterdag 18 september de laatste bekerwedstrijd tegen WV-HEDW VR2. Deze moest gewonnen worden met minimaal drie doelpunten om door te kunnen gaan. Naast de beloofden kannetjes van vorige week kregen wij bij winst nog een kannetje extra.

Na onze teambespreking in de kleedkamer, onze peptalk van cappie Britt en niet te vergeten onze prachtige yell kon de wedstrijd beginnen. De teambespreking en de peptalk bleek goed te helpen, want in de eerste twaalf minuten had Ody het meest balbezit met goed voetbal. Waarbij twee minuten later, een goede crossbal van Tirza op Welmoed gegeven werd. Welmoed ging diep en stapte op de bal en raakte hierdoor helaas geblesseerd. Maar wees gerust, voor onze snelle Welmoed kwam onze snelle Jente in de wedstrijd.

Na een aanval van de tegenstander WV-HEDW die mooi werd uitgespeeld en schoot op het doel, daar stond onze keeper Britt en klemde de bal. De tegenstander ging daarna veel druk zetten en waren veel op onze helft. Ody werd daardoor wakker geschud door onze trainer Bert met de woorden: DRUK ZETTEN! En zo kwamen wij weer op de helft van de tegenstander te voetballen. Er werden veel kansen gecreëerd, helaas volgde hieruit geen doelpunten.

Een van onze uitblinkers van de wedstrijd Tirza gaf weer een mooie crossbal op Arkie. Helaas kwam hier geen doelkans uit. Het spel ging op en neer en WV- HEDW kreeg een corner, maar Ody verdedigde de corner weer goed uit. De tegenstander ging meer druk zetten en opnieuw kwam er weer een aanval, maar Britt werkte deze goed weg. Weer een corner voor de tegenstander. Dit maakte de paarse chickens niet uit, want opnieuw werd de bal goed weggewerkt.

Ody bleef rustig doorvoetballen waaruit een goede rush van onze cappie Britt die één op één op de keeper afkwam. Britt schoot op de goal, maar deze werd helaas tegengehouden door de keeper. Onze middenvelder Yasmine die 40 minuten goed aan het spelen is, neemt in de 40ste minuut de bal verkeerd aan. Zij baalde hiervan en dat bleek ook wel uit haar reactie; CHIPS! Waarop de spelers hard op de bank moesten lachen. Die vonden de reactie zo grappig dat dit vastgelegd moest worden in het wedstrijdverslag. Gelukkig was de rust vlakbij, want de laatste vijf minuten van de eerste helft waren chaotisch en minder fel.

In de rust bespraken we wat er goed en fout ging en Bert gaf ons een peptalk, zodat we weer voor de volle 100% ertegenaan konden gaan. Onze vaste grensrechter Rinus kon helaas niet bij de wedstrijd aanwezig zijn, maar hiervoor hadden wij een goede vervanger genaamd Arkie. Nadat Arkie ruzie had gekregen met de bal en werd gewisseld, kreeg zij ook nog eens ruzie als grensrechter met de trainer en wissels van de tegenstander. Dit maakte Arkie niet uit, want zij voerde de taak als grensrechter goed uit!

Ody ging vol moed de tweede helft van de wedstrijd beginnen. De peptalk bleek echter te helpen, want al in de 48ste minuut kwam er een mooie aanval over links van Ellis die de bal perfect voorgaaf op Lotte. Waarop Lotte perfect doorspeelde op Jente die vervolgens de bal stijf in de kruising schoot. Daar was dan eindelijke ons verdiende GOOOAAAL!!!

Naast de peptalk en een doelpunt die gemaakt was, ging Ody met meer pit voetballen. Na 60 minuten gevoetbald te hebben, werden de hardwerkende spelers Ellis en Vera gewisseld voor de nieuwe verse spelers Sanne en Mara. Kort daarna werd het spannend, want Yasmine krijgt de bal en probeert ook een goal te maken, maar mist helaas net. Voordat Ody zich kan omschakelen, komt er een aanval van de tegenstander die de bal goed uitspelen. Dit leidt tot een afstandsschot op de lat! Ody merkt dat zij niet helemaal lekker staan en de tegenstander kan hierdoor steeds meer kansen creëren. Waarbij een schot op goal het gevolg is. Gelukkig is daar onze keeper Britt die deze bal pakt. Naar een paar minuten herpakt Ody zich weer en dan komt Jente in actie. Zij geeft een mooie voorzet op de goal waarbij Mara de bal net naast kopte. Ody beseft dat als ze nog doorwillen in de beker, er minimaal twee goals moeten vallen om door te gaan. Maar dan… De bal valt niet in het net van de tegenstander maar in het net van Ody!!! 1-1 op het scorebord en nog maar tien minuten te gaan. Dit betekent dat er nu geen twee goals maar minimaal drie goals gemaakt moeten worden. Doordat de 1-1 valt, krijgt de tegenstander hoop en zakken wij steeds meer terug. De tegenstander blijft maar druk zetten op onze helft, maar hoe dan ook knokken wij als paarse chickens terug. Dit blijkt ook uit de vechtlust in de 87ste minuut waarbij Jente de bal krijgt, wegdraait van de tegenstander en Tirza aanspeelt rond de 16 meter. Dan komt Tirza met haar mega harde schot en schiet de bal (bijna met keeper) in het net. EN dan verschijnt er alsnog 2-1 op het scorebord.

De laatste minuut maakt Mara het nog erg spannend en valt bijna de 3-1. Helaas wordt deze bal mooi tegengehouden door de keeper van WV-HEDW. Dan fluit de scheidsrechter de wedstrijd af en is Ody helaas niet door in de beker. Maar dit was zeker een wedstrijd waar wij als team erg trots op mogen zijn. Wij hebben als team keihard gewerkt! Voor zowel de winst als harde werklust kregen wij na afloop van de wedstrijd nog een extra kannetje en daar zei niemand nee tegen.